New Cities - városépítő a 90-es évekből

A SimCity 2000 és 3000 klasszikus romantikáját legfeljebb már csak nyomokban találjuk meg az olyan játékokban, mint a Cities: Skylines. A New Cities a klasszikus városépítők hangulatát hozza el egyedi, minimalista köntösbe bújtatva.

Igazi ínyencséggel készül a Lone Pine egyszemélyes fejlesztőstúdiója. Akik szerették a 90-es évek városépítő játékait, azoknak érdemes egy pillantást vetni a New Citiesre, hiszen a projekt szinte minden szempontból a Maxis klasszikusait idézi. A letisztult, kellemes látványvilág mellett a legnagyobb hangsúly a forgalom menedzselésére kerül - egy jól működő apró közösségből idővel hatalmas, toronyházakkal tarkított metropoliszt építhetünk, ha gondosan megtervezzük az utakat és nem feledkezünk meg a lakosok igényeiről.

Lone Pine bevallása szerint a New Cities lényegében már elkészült, a játék azonban további csiszolásra és tartalmi bővítésre szorul. A játék támogatására egy Indiegogo-kampány fut, így itt találhattok róla bővebb információt is. A korai hozzáférésű változat tavasszal várható, a végleges megjelenés pedig valamikor 2021 folyamán.

0 komment - szólj hozzá!