Huszonöt éves a PlayStation

Napra pontosan huszonöt évvel ezelőtt került boltokba az első generációs PlayStation, és így bemutatkozott maga a PlayStation márka is. A Sonynak egy Guinness-rekordot is hozott az évforduló.
  • Írta: fojesz

Kommentek

#27
YanezModerátor
#25: Azóta a mennyiség változott, nem más. Mivel kb tízszer több filmet és videojátékot gyártanak, ezért a mocsok is tízszer több és így még nehezebb kikanalazni a jót, hiába szorzódott fel a mennyisége annak is.
#25
#22: Nem feltétlenül volt jobb,de kevésbé volt elk*rvulva a világ.Régen sokkal több olyan produktum volt nem csak videójátékokban,hanem filmekben és zenékben is,aminél nem a profit maximalizálás volt az elsődleges szempont.Nyílván mindenki pénzt akart keresni,de azt kreativitással és egyedi ötletekkel próbálta meg.Manapság ha bemész akár egy moziba,a filmek többsége vagy valami futószalagon gyártott klisés szuperhős film,vagy reboot/remake amivel egy újabb rókabőrt próbálnak meg lenyúzni a régi sikercímekről.Forgatókönyvet már nem is akarnak lassan írni,mert a sztorik amiket az emberek elé tolnak faék egyszerűek a hézagokat pedig kitöltik valami cgi orgiával.Régen ha volt valakinek egy ötlete,akkor összekalapozta rá a pénzt és megcsinálta,manapság pedig megfordult a folyamat és megrendelésre megy az ötletelés,ez pedig szerintem a kreativitás legnagyobb gyilkosa.
#24
#23: Én viszont azt gondolom, hogy régen is és most is voltak/vannak olyan alkotók és játékfejlesztők, akiknek vannak vízióik, akik adni akarnak valamit, akik művészi kiteljesedést látnak a játékfejlesztésben. És nem csak most kell kutatnunk az ilyen produktumokat, hanem régen is kellett, ahogy nem csak most vannak hulladék játékok, hanem voltak régen is.
Az törvényszerű, hogy ha egy ipar még nincs telítődve és emiatt lehet még pénzt kivenni belőle, ott meg fognak jelenni azok a vállalatok is, akik elsősorban a profitot keresik az adott iparban és csak másodsorban igyekeznek kielégíteni a potenciális vevőkör magasabb rendű igényeit.
De summa summarum, most is lehet bőven találni nívós játékokat.
#23
#22: Egyet ertek ezzel, teljesen raul a szenny a tobozmirigyunkre. De azzal azert egyetertunk, hogy nem minden volt jobb regen, csak minosegibb, nem tomegtermelt es kapkodo. De persze a mai gyermek mashogy latja
#22
YanezModerátor
#21: Én is mindig ezt mondom. A legtöbben azt hiszik régen minden jobb volt. Gyerekkor és felelőtlen élet. Ez volt jobb. Teljesen más az ember pszichikája, amikor felnő és hirtelen egy tonna felelősség és stressz pottyan a pofájába. Ilyenkor a pozitív élmények (pl videojáték) sem képesek akkora nyomot hagyni, mivel nem csak az adott tevékenységet rögzíti az agyunk, hanem az egész időszakot, a problémákkal meg minden egyéb rosszal együtt. No de mit beszélek itt, hisz pont erről a témáról anno blogot is gyártottam!
#20
#10: Beszaras kirazott a hideg. Igy belenyulni a szerotoninba csak az mdma tud. Meg ez :))))
#19
#13: Pontosan. Valaki nagyon mesterien kikeverte a hangokat, biztos pszichologus segitett neki. NA EZ tunt el a mai vilagbol a magic!!!!!
#18
#1: 20k-ert? Hasznaltan? En 50ert vettem ujonnan csippelve :)) uristen xlsbol kinyomtatott a4es lapokrol valasztottunk lemezeket 1500ert. Egy baszottnagy hazimozin mutogatta az arc a jatekokat.
De mar torlesztettem a warezt, minden ps4 lemezem gyari :)
#17
#13: Igen nagyon durva, hogy az a dallam után mennyi endorfin ért és még mindig egyből engem is elfog a boldogság, amikor meghallom :D
#16
#14: Nekem a Metal Gear Solid.
#14
Nekem a legjobb hangorgia párosa volt a ps1 boot utána egyből a tekken 3
#13
#9: A PS1 indulása annyira ikonikus, hogy utána egyik gépnél sem volt meg ez a feeling. A boot képernyő és hang után mindig valami királyság volt, úgyhogy az agyunk összepárosította azt a boot-ot a minden királysággal. Mai napig tök jó érzéseket kelt, még youtube-ról nézve is.
#12
Mindegyik asztali Playstation-ből van egy példány. Sőt a PS2 HDD -vel tuningolva.
#11
#7: Mindkettő szériát imádtam . Az mennyire beteg ,hogy összes rész dallama illetve javítom ,összes sárga kazettás játék zenéi napig a fejemben vannak ? :D
#9
A boot zene és intró olyan dolog, amitől még ma is feláll a szőr a hátamon és ezt az érzést sosem veheti el semmi. Elsők között voltam a PS1 varázsa miatt a ps2 megjelenéskor vásárlóként :D