PC-re is megjelenik a Horizon: Zero Dawn?

Egy orosz újságíró, Anton Logvinov szerint a Guerrilla Games hamarosan bejelenti, hogy PC-re költözik a 2017-ben megjelent, PlayStation 4-exkluzív Horizon: Zero Dawn. Az átirat állítólag jövő februárban debütál.
  • Írta: Shifty

Kommentek

#64
#62: kis off: minap kipróbáltam a Bayonetta 2-t, teljesen fura érzés volt a Sega és a Nintendo logokat egymás mellett látni.
#63
#54: Ezzel az üzleti modellel szerintem is mindenki jól járna. Azok akik hc ps fannok meg azok is akik mondjuk csak pécén szeretnek játszani nem akarnak konzolt venni ès leszarják hogy mikor jelenik meg rá egy egy ps ex.
#61
Ez az ex kérdés annak idején kezdett háború tárgya lenni, amikor a 360 és a ps3 jött, mert ott marketingelték hangsúlyosan ezzel a játékokat. Ez szerintem nagyon sok tébolyult embert, vagy legalábbis véleményt szült és öldöklő platformháborúkban vesztette életét sok account az oldalakon. Tiszta dráma, a mai napig viszem a virágot mindig az eltemetett accok sírjaira. Vagy mi? Nekem az egy általános véleményem, hogy ha egy játék exkluzív, attól még nem lesz jobb, viszont lehetnek kurva jó exkluzív játékok. Vagyis nem lehetnek, hanem konkrétan vannak.

Ezt arra szeretném kifuttatni, hogy egyéni ízlés kérdése alapján, mondjuk vagy 30 jó exkluzív játék van, ami mindenképp egy tök jó dolog, de azok közül ami tényleg hasonlóan jó, mint beállítják, mondjuk csak 3-4 db. Abból meg érdekel engem max 1, de ha erőltetem, akkor 2. És ezt szerintem minden platform kizárólagos használója elmondhatja bármelyik másik kettőről. Mondjuk ha egyszer csak megjelenne valami játék, ami engem érdekel ebből a kategóriából, akkor simán megvenném. Most ez a Horizon Zero Dawn pl nem érdekel, mert egy általam nem annyira kedvelt stílusban van. Viszont a Beyond és Detroit párost előrendeltem és várom is az utóbbi megjelenését.

Nem rossz dolog ez, ugyan annak a jó játéknak a készítője kap tőlem is pénzt lóvéra és ettől majd nem csak a PS-re, hanem nekem is gépre tud majd pont ugyan olyan jó játékot készíteni. Hogy ezt valaki esetleg sajnálja, az az ő baja, de az nem is gamer. A David Cage-ék pl maguktól akarták, hogy ne legyen ex a játékuk, ahogy Kojima is. Az egy dolog, hogy honnan kapsz pénzt fejlesztésre, de utána a bevétel egy másik, a harmadik, talán fő dolog meg az, hogy egy fejlesztő alapból akarja, hogy a cuccával mindenki játszhasson.

A Sony, mondjuk pont nem akarja kifejezetten, hogy a cuccával mindenki játszhasson, de elérték a bevételmaximalizálás egy olyan pontját, ahonnan már csak lejtő van. Egy Uncharted 4 bekerülési költségét csak marketingköltségbe tudod elírni. Hiába sikeres a Horizon, vélhetően nem hozta vissza az árát. Mindegy mennyi milliót adtak el belőle, bundle-ben volt a géppel együtt. Így a Sony az egyik zsebéből a másikba tudott csak pénzt elírni, az meg még mindig csak ugyan az, hogy találtam a kabátom zsebében egy ötezrest. Akkor is az én pénzem volt.

Szóval jelenjen csak meg minden mindenre, nem kel ltizedelgetni, szeletelgetni a vevőket és ettől PS-re is, PC-re is és ezzel együtt Xbox-ra is több eladás lesz és ezultal csak jobb játékok lesznek.
#60
#59: Egy szóval sem mondtam, hogy az Xbox tábor normálisabb. Mindenütt kicsi a kerítés :)
#59
#57: Nézz meg egy Ps4(Pro) vs Xbox one (X) összehasonlító videót a digital foundry-n, és rájössz, hogy egyik tábor sem normálisabb mint a másik és mindkettő ellen joggal lehetne inkvizíciót hirdetni. :)
#57
#56: Az addig oké, de ilyen sokan? :D
#55
Amúgy ilyesztő látni a kommenteket a ps csoportokban, amikor jön egy hír, hogy egy exkluzív game megjelenik pc-re is. Mintha világ vége lenne, de komolyan. Pedig örülni kellene hogy máshol is arathat sikert. Talán a Resistance vagy a MotorStorm sem került volna erre a sorsra ha nem Csak ex :/
#54
#50: Két élű ez a dolog, mert az emberek makacsak. Lásd Gears of War vagy Fable. Biztos volt aki ezek miatt vették 360-at mert a köv rész csak arra jelent meg. Viszont nem biztos, hogy egy első rész után többen fognak konzolt venni, mint ahányan megvennék a játékot pc-re. Itt jön képbe az emberi makacsság, amivel kezdtem.

A Detroit vagy a többi most megjelent QD cím tökéletes példa erre. Amikor már jön a generáció vége, akkor ki kell dobni minden lehető legjobb Exkluzívot másra is, hogy az emberek megszeressék. Nincs rinya mert utólag megkaptam. Egy port pedig szerintem tized annyiba nem kerül, mint egy fejlesztés. Mindenki jól jár és a PS5-nek is meg van ágyazva.
Generáció elején viszont kiadni egy első részt mindenre majd a többit nem sportszerű. Nem vagyok nagy lázadó de már csak azért sem venném meg.
Az első példa viszont tök szimpi (nekem). Én úgy csinálnám.
#53
#52: Ilyeneken nem húzom a számát ;)
Amikor a boxról írok véleményt azt sem azért teszem hogy eladjam vagy bárkit is meggyőzzek, inkább infó ez hogy van aki ilyen szempontokat is figyelembe vesz mint én :)
#52
#51: Félreértettél. Nem állt fikarcnyi szándékomban sem lekezelő lenni (lsd mosolygós pofi :)). A többi is inkább általános vélemény volt, nem neked szóló. Sajnálom ha félreértetted.
#51
#47: Ismétcsak nem értesz, de azért lekezelően válaszolsz :D
Szóval, nem azért van a TV alatt one mert imádom nézegetni. Jobban fekszik a menürendszer és ha valami megjelenik több platformra, valamiért jobban szeretek azon játszani. Nem állítom, hogy jobb csak hogy nekem jobb.
Kocajátékosnak sem tartom magam, inkább szeleburdinak aki meglát egy autós reklámot, hirtelenjében kocsizni van kedve így gamepassban letöltök valamit. Nem kell megvennem arra a két körre, míg elmegy a kedvem tőle és kiderül, hogy fölösleges lett volna a vásárlás. 360 korszakból is rengeteg pótolni való van, amit azért szoktam csapatni, szóval már így is megéri (nekem) Pc mellett.
Természetesen nekem is a PC a fő, pár hónapig a PS4-be se volt kapcsolva, míg most az one nincs már pár hete. A pc minden nap.
#50
Oh az exkluzívok! :D Már 4-5 évvel ezelőtt megmondtam (he he) mikor a gk hangos kisebbsége temette az exkluzívokat, hogy nem mennek sehova. Sőt csak erősödnek hál Istennek, így még több erős és igényes játékot kapunk, amiért a többség és magam is a PlayStationt választotta a jelen generációban. Ez csak erősődni fog next genben, sőt az exkluzívok új korszakát fogjuk élni. Jó ötlet ezekből párat kiadni pécére mert a bevételből, még inkább tudják a belső fejlesztő studióikat támogatni, de rettentő naív, (vagy csak nem ért a játékipar működéséhez és nem érdekli a gaming,) aki azt hiszi hogy az exkluzívok ideje lejárt és jelentéktelenek, oh nem, épp az ellenkezője történik. Streamig mindenhol lesz, gamepass mindenhol lesz előbb utóbb, mi fogja végsősoron szolgáltatás eladni pistike? Na mi? Igen, kitaláltad. Tartalom. Olyan tartalom ami csak és kizárólag annál a bizonyos szolgáltatónál érhető el. És ha két fagyizó közől az egyikben több a választék és finomabb, a nép oda fog járni. Ettet hijják kéjem szépe versenynek és a verseny jót tesz az iparnak a fejlődésnek és a játékoknak. A sony krva nagy előnnyel indul, jövőre. Kár hogy nincsen vetélytársa. Egyenlőre. -By a FANBOY akinek ennek ellenére is igaza van mert használja a józan csöpp kis eszét. Csókolom. Te is használd a tiédet. :-)
#49
Ez jó hír, nekem jó ürügy lesz a PC-s verzió, hogy megint kijátszam. Tudom, hogy sokan nem értenek egyet, de számomra a generáció legjobb játéka volt.
Annak is örülök, hogy a Sony végre nyit ebbe az irányba, az exclusivejaikhoz való görcsös ragaszkodás, már nagyon idejét múlt.

Amúgy én akkor is vennék konzolt a gamer PC mellé, ha minden játék megjelenne minden platformon, csak akkor elég lenne csak azt az egyet megvennem ami a legjobban megfelel az igényeimnek. Szeretem én a PC-t is, de azért sok előnye van a konzolnak is. Egyszerű, kényelmes, nem kell keresztül kábelezni a nappalin ha 4K-ban akarok játszani a TV-n. Plusz ebben a genben az is az előnyükre szólt, hogy a PC-nél sokkal hamarabb kaptak HDR támogatást. Emelett az a tapasztalatom, hogy multiplayerben nem igazán vannak csalók és a játékosközösség is sokkal casual-abb. Számomra - aki nem tervez e-sportoló lenni, és család meg munka mellett az ideje is limitált - nagyon nem szórakoztató a PC-s tryhardokkal együtt játszani akik napi 18 órában nyomják a játékokat.
#47
#45: Hát pedig, aki gémer pc mellet is One-t használ, ott szerintem vannak bajok. :) Nekem a box azért is nem jön szóba, mert pc a fő platformom. Legalábbis multiplayer és multiplatform téren.

Viszont tökéletesen megértem azt, aki mondjuk aránylag kocajátékos, nem hozzák lázba különösen a játékok, nem érdeklik annyira a történet központú játékok, azt se tudja mik azok a ps4 ex címek, de ár-érték arányban a legjobb teljesítményt és a legnagyobb elérhető játékkönyvtárat keresi hogy hébe-hóba játszon, akkor a box mellett dönt egy game pass előfizetéssel.

Én meg a Sony játékait imádom. És a Nintendo játékai érdekelnének. Nem a doboz maga. Az nekem is egy felesleges doboz a TV... hát nekem alatta, nem mellette. :) Én a játékokat szeretem. És amíg lehetőségem van, én a játékokhoz fogom venni a konzolt vagy bővíteni a gépet, és nem fogok venni egyet se azért mert MS, vagy mert Sony. A pc-m viszont putyulgatom, törölegetem, az asztalon igyekszem rendet tartani, a gépet szétszedem, takarítom, bővítem, stb. Ezzel egy konzol nálam sosem fog versenyezni, az célszerszám marad.
#46
Pc-n talán még élvezhetõ is lenne, a sablonos stílusa ellenére.
#45
#44: Ott is vannak hülyék, sőt.
De engem nem igazán érdekel.
Tudom, miért használok ONE-t gamer PC mellett.
Azt is tudom, miért veszem szívesebben a kezembe. Elmondhatom 1000x. De nem fogom. Imádom, imádtam a PS-t és a Sony-t. Mára már csak egy rettentő jó exkluzívokkal ellátott felesleges doboz a TV mellett. Ellenben az One-val amit szeretek.
Nem kell velem egyetérteni, nem kell helyeselni. Vásárló, fogyasztó vagyok aki fizet azért amit szeret. Nem megvezetett birka :D