Call of Duty: Mobile - túl a 170 millión

  • Írta: sirdani
  • 2019. december 7.
  • Biznisz
Link másolása
Azt már tudtuk, hogy kezdetben hatalmas siker volt a mobilos Call of Duty, azonban az eredmények még mindig impozánsak. Több mint 172 millió letöltéssel eddig 87 millió dollár bevételt termelt a játék.

Alig egy hét kellett hozzá, hogy a Call of Duty: Mobile októberben elérje a 100 millió letöltést, és lassan máris lőtávolba kerül a 200 milliós álomhatár is. Igaz, a Sensor Tower mérései szerint azért jócskán lassult a tempó; az első hét végén mért 100 millió, majd az első hónap után elért 148 millió letöltéshez képest a második hónap 24 milliós eredménye nem tűnik túlságosan erősnek, ám az összkép még így is remekül fest.

A játék az USA-ban a legnépszerűbb, a játékosok 17 százaléka érkezik onnan, amit India követ a maga 10 százalékával, és Brazília 7 százalékkal. A játékon belül elköltött összegek viszont drasztikusan más képet festenek a játékosok megoszlásáról; a bevételek 42 százalékáért az USA-ból érkező gamerek a felelősek, akiket a japánok követnek 13 százalékkal, végül az Egyesült Királyság mindössze 3 százalékkal. Az App Store és a Google Play közötti megoszlás a bevételt tekintve 59:41 arányban áll az Apple javára.

A Call of Duty: Mobile-ról egyébként alig pár hete írtunk legutóbb, amikor hivatalosan is bejelentették, hogy a kibővített kontrollertámogatás mellé még a zombik is megérkeztek a játékba.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...