Battlefield V - Wake Island nem felejt

Emlékeztek még a Battlefield 1942 legendás, patkó alakú szigetes pályájára? Nos, ahogyan a korábbi Battlefieldekben már megjárta a modern kori hadviselést, természetesen a második világháború újragondolásából sem maradhat ki.

A Tides of War december 12-re belőtt frissítésével már érkezik is a pálya alaposan felújított példánya, mely minden eddigi verzióhoz képest sokkal nagyobb és keskenyebb lesz. A csata a dús növényzettel és kopár repterekkel tarkított szigeten, a szigetet körülölelő öböl hullámain és a fellegekben is egyaránt düböröghet majd, ugyanis a gyaloglás mellé kapunk majd egy rakétazáport zúdító Sherman Calliope tankot, repcsiket, és persze kétéltű járgányokat is.

Üröm az örömben az utóbbi napok Battlefield-frissítéseivel a régi TTK (time to kill) fegyverstatisztikák is visszatérnek. Ez egészen pontosan a fegyverek sebzésének azon kiegyensúlyozását jelenti, melyet a DICE a megjelenés után nemsokkal azért akart ráerőltetni a játékra, hogy az újonnan érkező játékosoknak se legyen túlságosan nehéz bekapcsolódnia az akcióba, több idejük jusson a reakcióra és a célzásra.

A megjelenés után a játékosok egyértelmű lázadása miatt a fejlesztők visszavonulót fújtak az ötlettől, ám úgy néz ki, hogy ismét visszatértek hozzá. Legalábbis erről árulkodik a rengeteg elégedetlen játékos posztja a Redditen, illetve az olyan videók, melyekből az látszik, hogy egy pisztoly többet sebez távolra, mint egy félautomata puska.

26 komment - szólj hozzá!