Halo: The Master Chief Collection - jól fogy Steamen

A Steam Charts adatai ugyan nem mutatnak pontos számot, a Microsoft pedig jó ideje nem közöl érdemi eladási statisztikákat, de a rendelkezésre álló infók szerint nagyon jól fut a Steamre is felkerült Halo: The Master Chief Collection.

A héten jelent meg a Halo: Reach felturbózott kiadása, ami végre a PC-s rajongók számára is elérhető. Ráadásul a Halo: The Master Chief Collection részeként visszatérő közel tízéves játék a Steam kínálatában is bemutatkozott, így aki tehette, az lehetőség szerint elkerülte a még mindig botrányosan működő Microsoft Store-t.

És úgy néz ki, nagyon sokan döntöttek így, a Steam Charts becsült adatai szerint ugyanis egymillió és kétmillió közé tehető azok száma, akik megvásárolták Steamen a játékot. Ez a szám tartalmazza az előrendelőket is, de ez semmit sem von le a Halo: The Master Chief Collection érdemeiből, amit napokkal ezelőtt közel 160 ezren toltak egyszerre, amivel a harmadik legnépszerűbb játék volt az adott napon.

A játékosszám ugyan azóta a felére csökkent, de még mindig nincs ok a panaszkodásra, hiszen így is simán 80 ezer körüli számokat produkál a Halo előzményeit elbeszélő Reach.

12 komment - szólj hozzá!