Disney - 10 milliárd dollár egyetlen év alatt

  • Írta: Shifty
  • 2019. december 10.
  • Cooltúra
Link másolása
Még vége sincs az évnek, de a Disney már most 10 milliárd dollárt keresett a jegybevételekből. Természetesen ilyenre korábban senki sem volt képes, igaz, nem is volt eddig olyan stúdió, ami ekkorára nőtt volna az évek során.

Továbbra is nagyon sikeres a Jégvarázs folytatása, ami a tengerentúlon már harmadik hete vezeti a bevételi listát. Most épp 34,6 millió dollárt termelt az animációs film, amivel az amerikai bevételek elérték a 337,5 millió dollárt, miközben világszerte 919,6 millió dollárnál jár a gyerekmese. A folytatás jó eséllyel simán lenyomja majd a 2013-ban bemutatott első rész 1,27 milliárd dolláros eredményét is.

És hogy ez miért is olyan fontos? Azért, mert a Deadline számításai szerint a Disney már most 10 milliárd dollárt keresett a jegybevételekből, ami természetesen rekord, erre korábban egyetlen stúdió sem volt képes. A sikerből alaposan kivette a részét a Bosszúállók: Végjáték, ami 2,798 milliárd dollárt termelt és bár mögötte van egy nagyobb törés, azért az Oroszlánkirály 1,656 milliárd dolláros, a Marvel Kapitány 1,130 milliárd dolláros, a Toy Story 4 1,074 milliárd dolláros és az Aladdin 1,051 milliárd dolláros bevétele is megsüvegelendő. 

És akkor ott van még előttünk a Star Wars: Skywalker kora bemutatkozása is, ami csak a bemutatkozás hetében közel 200 millió dollárt hozhat az Egyesült Államokban.

Idén egyébként mindössze két nem Disney-filmnek sikerült még átlépnie a milliárdos bevételt. Az egyik a Joker, ami 1,05 milliárd dollárt generált eddig a Warner Bros.-nak, a másik pedig a Pókember: Idegenben, ami 1,13 milliárd dollárnál jár. Ez utóbbi kicsit csalás, hiszen a Sonyhoz tartoznak a jogok, de a Marvel közreműködésével készítik a filmeket.

4.
4.
user101
Hát rajtam mindössze két mozi árát nyerészkedték... Az első egy tévedésen alapul a második meg a nejem tévedése volt. :) Minden esetre rendes tőle, hogy bevallotta... :) Biztos nagyon haragudtam volna, ha az 'aladdint' úgy kell elkönyvelnem, hogy szándékosság fedezhető fel a dologban... A többi tökéletesen belevág Steven Segal mester művei mellé a Film+ matinéba... :)
3.
3.
PapaYeti
Azért az nem semmi, hogy majdnem egy ország költségvetése és a jogok reklámok stb azthiszem ebben nincs is benne....
https://www.vg.hu/gazdasag/gazdasagi-hirek/elfogadta-a-parlament-a-2020-as-koltsegvetest-1627187/
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...