Az Xbox Lockhart lassabb lehet az Xbox One X-nél

  • Írta: sirdani
  • 2019. december 11.
  • Pletyka
Link másolása
Jelenleg megint úgy fest, hogy igaznak bizonyultak a korábbi hírek, és a következő generációban is két különböző konzolmodellel készül a Microsoft. Most kiderült, mire lehet számítani a lassabb gép kapcsán.

A 2019-es év egy kész hullámvasút volt a next-gen Xbox-konzollal foglalkozó szóbeszédek terén. Februárban még azt pletykálták, hogy két konzolt kapunk majd, egy streamelésre fókuszáló gépet Xbox Lockhart néven, és egy igazi erőgépet, aminek a 4K-60 fps sem jelent leküzdhetetlen akadályt. Utóbbi készül Xbox Anaconda fedőnév alatt.

Nyáron érkezett a következő fordulópont a témában, egyes értesülések magabiztosan állították, hogy a Lockhart ötletét kukázta a Microsoft, és innentől csak az erősebb gép fejlesztésével fognak foglalkozni. Alig egy hete viszont ismét újabb infók ütötték fel a fejüket, melyek cáfolták, hogy a redmondiak elengedték volna a kétkonzolos megközelítést, és most már konkrét adatok is érkeztek a kisebbik konzol teljesítményéről.

A Windows Centralon közzétett bejegyzés szerint az Anaconda 12 teraflops számítási teljesítmény elérésére lesz képes, míg a Lockhart csupán 4 teraflops körüli teherbírásra lesz belőve. Ez azt jelenti, hogy az olcsóbb konzol az Xbox One X 6 teraflopsát sem éri el a papírforma szerint.

Persze fontos hozzátenni, hogy ez tényleg csak a papírforma, éles bevetésben nem tudjuk még, hogy miként muzsikálnak majd a friss jövevények, hiszen az Anacondához hasonlóan a Lockhart is ugyanazt az új nyolcmagos processzort kapja, csupán az Anaconda 3,5 GHz-es specifikációjához képest némileg alacsonyabb órajellel.

Az új konzolok teljesítményét illetően azt is tudni lehet, hogy az Anaconda 16 GB RAM-mal érkezik, melyből 3 GB le lesz foglalva az operációs rendszer számára. A Microsoft az Xbox One X-hez képest eredetileg négyszer nagyobb játékon belüli teljesítmény elérését célozta meg az erősebb next-gen géppel. A háttértár tekintetében mindkét modell NVMe SSD-t fog majd akcióba küldeni, melyek olyan sebességgel rendelkeznek, hogy adott esetben akár virtuális RAM-ként is bevethetőek, szóval egyelőre nehéz megmondani, hogy pontosan mekkora előrelépésre számíthatunk a jelenlegi generációval összevetve.

A Microsoft Project Scarlett 2020 ünnepi szezonjára célozza majd meg a boltok polcait.

11.
11.
10.
10.
Goofey84
Én mindenképpen befizetek majd egy erősebb ps vagy boxba.
9.
9.
Őrnagy
Amúgy úgy tűnik, a Microsoft is belátja, hogy kellenek a húzócímek, nem? Vagy csak én vagyok túl pozitív...
8.
8.
Őrnagy
Az nem MUTIplatform, hanem MULTIplatform, jó?
Na azé! Figyejé!
;)
6.
6.
Na tessék. Mondjuk szerintem, ha azt mondják, hogy 4 Tflops, akkor az annyi lesz, a többi csak körítés hozzá. 4 tflops azért a sima (nem Pro) PS4 erejéhez mérve is lazán több, mint a duplája, a sima Xbox One-nak meg konkrétan a triplája. Mondjuk így gamepass automatának, meg streamer eszköznek el tudom képzelni, mint olcsó változat. De én már csak emiatt is mind a Sony, mind a MS erősebb gépeire vagyok roppant kiváncsi. 12 Tflops mi? Nagy érdeklődéssel követem az eseményeket :)
2.
2.
gabor1973
XBOX 1 X 6 Tfloppos GCN alapú, Lokhart 4 Tfloppos RDNA alapú Navi. Mást jelent. Körülbelül hasonló erejű lessz.
1.
1.
user101
Leszarom... Legyenek végre játékok, ne csak egy alternatív platform legyen, amin játszatunk a mutiplatform játékokkal...

Vagy szűnjön meg a brand hardware részlege és legyen az xbox márkanév maga a gamepass... Vagy még jobb: vegye meg az MS a Valve-t, de úgy, hogy nem ugatnak bele és legyen része a windowsnak végre... :)))
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...