TGA 2019: Xbox Series X néven fut majd az új Xbox

Alighanem a The Game Awards legnagyobb meglepetését szállította a Microsoft, amely leleplezte a következő generációs Xbox végleges elnevezését és dizájnját is. Xbox Series X néven keressük majd az új masinát!

A hardverbemutatók nem igazán voltak jellemzőek a The Game Awardsra eddig, de ezt is el kellett kezdeni valahol: a díjátadó színpadán az Xbox-csapat vezetője, Phil Spencer jelentette be a Project Scarlett végleges elnevezését, és egyúttal lehullott a lepel a konzol dizájnjáról is.

Az új masina Xbox Series X néven kerül majd boltokba jövő karácsonykor - azt hiszem, nem sokan tippeltek volna erre. Furcsa elnevezés ide vagy oda, Spencer a GameSpotnak adott exkluzív interjúban már elismerte, hogy az megadja nekik azt a rugalmasságot, hogy a későbbiekben új modellekkel rukkoljanak elő a márkanév alatt.

Spencer szerint az Xbox Series X az eddigi legerősebb Xbox, a GPU-ja nyolcszor erősebb az Xbox One-énál és kétszer az Xbox One X-énél, míg a CPU megnégyszerezi az elődök teljesítményét. Az ígéretek szerint az új hűtésnek hála a Series X olyan csendes lesz, mint az Xbox One X volt.

Az viszont kétségtelen, hogy ehhez furcsa dizájn dukál; a Series X háza lényegesen vaskosabb, mint az elődöké, de a videó ellenére fektetve is használhatjuk majd. A kontroller is változik valamennyit, de úgy tűnik, a Microsoft nem bolygatta meg a jól bevált dizájnt, mindössze arról van szó, hogy a Sony és a Nintendo után a redmondiak is beadták a derekukat, és külön gombot kaptak a megosztások az irányítón.

Spencer végül a visszafelé kompatibilitásra is kitért: az ígéretek szerint az Xbox Series X mind a négy Xbox-generáció játékait képes lesz futtatni, továbbá az Xbox One perifériáival és előfizetéses szolgáltatásaival is kompatibilis lesz. Úgy tűnik, az Xbox One-osokat sem hagyják hátra: a Halo Infinite-tel kezdődően a first-party játékok cross-gen címek lesznek, a mentéseink és az achievementjeink meg is oszthatók majd a különböző konzolok között.

Az Xbox Series X a 2020-as év karácsonyi szezonjában landol a boltokban.

92 komment - szólj hozzá!