TGA 2019: Xbox Series X néven fut majd az új Xbox

Alighanem a The Game Awards legnagyobb meglepetését szállította a Microsoft, amely leleplezte a következő generációs Xbox végleges elnevezését és dizájnját is. Xbox Series X néven keressük majd az új masinát!
  • Írta: fojesz

Kommentek

#92
#91: Top über AAA-val ami 0 day 300ft-os game passba nyit te sosem fogsz konzolháborút nyerni ,úgy hogy NEM CSAK konzolra jelenik meg az adott cím.
És a pc-s eladások túl jók ahhoz ,hogy a ms ezt meg merje lépni újra mint 360-as korszakban
#90
Xbox Series X backwards compatibility will support every generation of Xbox

https://www.gamesradar.com/xbox-series-x-backwards-compatibility/
#88
#87: Pedig az xbox szex tök jó...
#85
#73: Azt látjuk, töki, mert még mindig itt vered a nyálad...
#83
#82: Na látod... Teljesen más dolgokról beszélsz mint én abban a kommentben, amire reagáltál.
#82
#77: #76
Ki mondta, hogy másik game-nek kellene kinéznie? Ki mondta, hogy elképedve kell bámulni? Arról volt szó, hogy látjuk-e a különbséget vagy hogy mennyit hazudtak a 4k-ról. Látjuk, hazudtak. Pont.

#77
Ezt most annyiban nézted be, hogy totál ellenkező a lassításnak, kinagyításnak egy ilyen videó. Ez egy átlagos asztali monitoron, 700p széles ablakos módban és 1440P-be rakva is különbségeket mutat. Szerinted akkor a 120 centis TV-n mi jönne le, natív 4k-ban?

"És egyértelmű, hogy egy 1080p egy 1440p és egy 4k között nagyobb a különbség"
Én a video felbontásáról beszélek. Ha 1440P-be állítod youtubeon, akkor a PC-s tartalom is hiába lett natív 4k-ban felvéve, le van butítva a video álltal.
Ennek ellenére még mindig élesebb a PC-s verzió, tehát a konzolos az 1440P natív minőséget sem éri el.
Szóval ennyit a checkerboard renderingről, mert simán látni a különbséget egy pici videóban is és még csak a natív 4k sem kell hozzá.
Jó volt egy generációban elhitetni az emberekkel hogy ők most 4k-ban csapatják, én csak ennyit akartam leírni.

#81
Te már túl keveset vársz a konzoloktól.
#80
#79: Sok fog múlni az első feature játékok készítésénél a programozókon is. Illetve a processzoron is és egyéb megoldásokon is. Hiába a One X 6 TFlops-ra képes grafikai szinten, ha van hozzá egy olyan proci, ami elviekben mindenhogyan jó, csak éppen a 60 FPS-t nem tudja meghajtani egy adott felbontáson. Ilyenkor lehet fecsérelni a plusz grafikai erőt mondjuk részecskékre. De ez mind szituáció függő is lehet egy játékban vagy egy jelenetben. Éppen ezért számolnak már most sokan előre nem látható, de vélhető gyengeségekkel korábbi tapasztalatok alapján.
#79
#62: Ha a One X az egy 1060 és az 1080 70-80% jobb nála akkor a Series X az 20-30% jobb az 1080-nál, nem? Már ha abból indulunk ki, hogy a 12 tflops az pont 100%-kal jobb mint a 6 tflops. Ekkora különbség szerintem még barátok között is legalább 1 kategóriás ugrást jelent a GPU piacon. Plusz ennél a példánál is használod a tflops-os logikai bukfencet, mert ha jól tudom a One X és a Series X más GPU architektúrát használ, ergo nem tudod azt használni kiindulási alapnak.

Ehhez még azt is megjegyezném, hogy bár papírforma szerint a One X az 1060-nak feleltethető meg, a valós játékteljesítmény alapján az az elfogadott PC-s körökben, hogy aki legalább One X élményre vágyik az 1070-et vegyen.

Illetve azt leszögezném, hogy nekem fogalmam sincs, hogy a Series X mekkora teljesítményre lesz képes, mert még túl kevés az adat, és itt csak arra szeretnék rávilágítani, hogy még így is szinte borítékolható, hogy az 1080-nál többet fog tudni. A kérdés az, hogy mennyivel.
#77
#74: De megint egymás mellé rakott, videó, amit lelassíthatsz, kinagyíthatsz, stb. Nem erről beszéltem... Hanem arról, hogy leültetlek egy szék elé, berakom neked egy tv-n a Detroitot mondjuk és te nem tudod melyik verziót látod, milyen felbontásban... Akkor mondd meg... :) És egyértelmű, hogy egy 1080p egy 1440p és egy 4k között nagyobb a különbség, amit itt említettünk elsősorban, az a natív 4k vs checkerboard volt. Legalábbis innen indult ki az alapvelvetés.
#76
#74: “Ott a Detroit”

Én pl. nem mondom hogy nincs különbség, de őszintén, ki az aki egymás mellett játszik , sőt, még ki is merevít képkockákat ? Akkora különbség meg azért nincs, hogy az ember elképedve nézze, mintha egy másik game lenne...
#75
#71: Lehet keverem bizonyos játékbejelentésekkel. De az biztos, hogy niylatkozott olyat Phil, hogy a project scarlet játékok esetében a cél 4k 60 fps. Megnézem majd én is, 2017-es E3-ról rémlik ilyesmi OneX-el kapcsolatban.
#74
#69: Ott a Detroit.
https://www.youtube.com/watch?v=T92rhOFzuEQ

Már 1440P-ben élesebb a PC-s verzió, 1080P-s monitoron nézve. 4k-ban pedig egyértelmű. És semmi extrát nem kapott a PC-s verzió, ugyan azok a textúrák. Egy 120 centis TV-n nehogy ne lásd már meg...

#67
Ezt mindig előveszi valaki. Meg hogy grafikabuzi vagyok. Eközben én napi szinten játszok 10-20 éves játékokkal, ti meg a legújabb őrületbe vetitek magatokat és rá sem tudnátok nézni egy régi pixelhalmazra. 2 különböző témáról beszélünk, attól még nem kell hazudni és attól még vannak tényleges különbségek hogy közben ugyan úgy eljátszunk vele.
#73
#42: Igen a nyálamat!!!
hogy te milyen testnedveket törölgetsz a monitorodról azt tartsd meg magadnak senki nem kíváncsi rá!