Gothic - játszható teaser érkezett

  • Írta: szlav
  • 2019. december 14.
  • Teaser
Link másolása
A THQ Nordic és a Piranha Bytes feltámasztaná a korai 2000-es évek egyik népszerű szerepjátékát, de mielőtt fejest ugranának a projektbe, egy játszható teaserrel mérik fel a játékosok igényeit és reakcióit.

A Kojima Productions P.T.-je óta széles körben ismertté vált a playable teaser fogalma, most pedig valami hasonlóval próbálkozik a THQ Nordic és az általuk nemrégiben felvásárolt Piranha Bytes: egy korai, játszható demóval mérik fel az érdeklődést Gothic rebootja iránt. Reméljük, hogy a projekt nem arra a sorsra jut majd, mint a Silent Hills!

A nyílt világú szerepjáték korai ízelítője már most elérhető bárki számára, aki korábban vásárolt a Steamen Piranha Bytes-játékot, tehát ha játszottatok a Gothic első három részének egyikével, a Risen-trilógiával vagy az ELEX-szel, akkor máris kipróbálhatjátok a Gothic Playable Teasert! Ha népszerűnek bizonyul a próbálkozás, akkor 2021 decemberében újra bejárhatjuk majd Myrtana királyságát.

19.
19.
crytek
https://twitter.com/THQNordic/status/1230066768409964544

Hivatalos: tényleg jön a Gothic remake

Annyira sikeres volt a tavalyi teaser, hogy a THQ Nordic megerősítette a játék újrafaragását.
18.
18.
Parano1d
#16: Én is RPG b..zi vagyok több mint 20 éve, Számomra a Gothic 2 az egyik ultimate RPG 4ever. Évekkel megelőzte a korát, csak sajnos sokkal kissebb figyelmet kapot, mint a közvetlen előtte megjelenő hypolt Morrowind, aminél szerintem klasszisokkal jobb volt mint játék. (a grafikát kivéve). Amúgy a Risen első része az a játék ami lényegében próbálta másolni a Gothic 2-t. Ugyanaz a harcrenszer, frakciók, fejlődés stb. Nem is lett rossz amúgy, de a többi részét azt hagyjuk. De még ma is előveszem néha őket végigjátszani, pedig mai szemmel a grafika egy borzadály, ez elég sokat elmond róluk.
17.
17.
crytek
#16: Pedig a gothic 1-2-ben pont ez a fantasztikus ,hogy annak ellenére ,hogy baltával faragott a grafika és olyan a karakter pl futás közben hogy kanyarnál úgy dől be mintha valami doboz lenne, és hiába fut a mai csúcsgépeken is 2x fps-el (alapon modok nélkül) és hiába "szar" a harc [sokkal előbb megszokható mint ebben az új teaserben] olyan hangulata van ,hogy az valami eszméletlen.
16.
16.
user101
Mindig is szerettem az RPG-ket és számtalan játékkal játszottam, a full alap indie címektől a legnagyobbakig. a '90-es évektől - napjainkig, szövegesen, 2 - 2.5 - 3 dében :). De a Gothic valahogy mindig kimaradt. Én nem tudtam átlépni a borzasztó mechanikán, a sutaságán és hibáin. Aztán jött a Risen ami remek volt, de a második részre pocsék lett és megint elment a kedvem a Gothic pereputtyától, pedig már ott voltam a kapuban... :)

Szóval én örülnék egy 'kijavított' Gothicnak, mert az eredeti számomra játszhatatlan... :( Inkább 10x a Technomancer, vagy a Mars War logs... újra... :)
15.
15.
kryszisz
#14: És ha már ilyen vehemenciával töltötted ki a kérdőívet, gondolom első napos vétel is lesz a remake (már ha elkészül), ezzel is támogatva az efféle kezdeményezéseket...ohh wait
14.
14.
crytek
THQ remekül áll a dologhoz. Bár minden game így készülne. Követendő példa.
Ha a harcon csiszolnak jöhet,mert sajnos nagyon nehézkes. A demot letoltam frankó.
Én a remake-et jelöltem meg a kérdőivben mert mindig is szerettem volna látni a Gothic világát jobb grafikával. Ha sokan ezt jelölték be végre meg is valósulhat.

Remélem valami hasonlót eljátszanak majd az alone in the dark szériával is
13.
13.
SLi
#11: Én is belenéztem is igazat kell adnom, én imádtam anno a játékot, de ha őszinték vagyunk ez még a maga korában is egy max 7 pontos játék volt ami ezer sebből vérzett technikai problémák és játékmenet terén is, viszont volt egy olyan hangulata és atmoszférája amit azóta még csak meg sem közelített semmi, soha olyan esetlennek és ügyetlennek nem éreztem még magam játék elején mint a Gothicban, körülményes volt igen, sokszor merő kínlódás de egyszerűen nem lehetett abba hagyni. Na ebből sajnos semmit nem lehet a demóban felfedezni..
Ez a demo gesztusnak jó volt de inkább kezdjék előröl ha tényleg ennyire kedvezni akarnak a rajongóknak,
12.
12.
hedzsooo
#10: Köszönöm! Ennyi.



Szerintem is az újongás helyett csak előbb meg kellene nézni az ajánló videókat róla, vagy/meg kipróbálni az ingyenes demót. Szerintem akkor egy Gothic rajongó számára egyből lejön hogy csak valamit el szeretne adni a THQ Nordic a legendás Gothic cím alatt, ami inkább egy újabb Arcania lenne...
11.
11.
hedzsooo
#9: Az első részének, bár nekem eddig inkább tűnik eddig 1 grafikailag feltúrbózott Arcaniának...

Szerintem -persze, csak szerintem-, az lenne a legeslegjobb dolog a THQ Nordic részéről, hogy átadná a Gothic c. jogait az eredeti készítőknek, a Piranha Bytesnak valamiféle mindkét fél részére előnyős megegyezéssel a profitot illetően, viszont magának a játéknak a felújításába nem szólhatna senki bele, hagynák a Piranha Bytes csapatára teljesen.

Még úgy is kérdéses, hogy hozná ugyanazt a szintet mint a régi GOTHIC 1 (+ ugye ha az aztán mégis összejönne, magától értetődően a 2. részét is felújítva kiadhatnák, ám az sem lenne kis meló), egyszerűen máig is sok tekintetben mesterműveknek számítanak open-world RPG kategóriában, plusz ugye visszaadni azt a dark-fantasy hangulatot sem lenne egyszerű de az eredet készítőknek szerintem azért menne...

Ugyanakkor, ha a THQ N. bele is menne valami ilyesmibe egyszer a PB csapatával, még akkor is kérdéses, hogy a Piranha Bytes MIKOR, meg HA elakarja majd-e igazán készíteni, tényleg bele is vágna-e a legendás 2 első rész felújításába...

Én a részemről nagyon drukkolnék a Piranha Bytes-nak egy remasterhez de amivel most jött elő így a rajongók felé a THQ Nordic, 1 látszólag igen kedves gesztus, de számomra gyenge poén, nagyon nemgyerebe....
10.
10.
Gorrister
Ne örüljetek olyan nagyon. Kipróbáltam és szerintem egy rakás szutyok. A harcrendszer szarabb mint ami a simában volt. A történeten változtattak, legalábbis az elején mindenképp, a látványt újradizájnolták, a főhős unszinpatikus lett, az egész újragondolás olyan mintha egy 12 éves csinálta volna és olyan dolgokat tett bele amiről úgy gondolta hogy az menő, de ez inkább gagyi szar.
Teljesen hiányzik belőle a Gothic rideg, kemény, realista világának a hangulata. Helyette kapunk már az elején leszakadó liftet, robbanást, ránk támadó szörnyeket, utolsó pillanatban minket megmentő köpenyben ugráló Diegot, meg halálfejes sisakos old camp őrt, mert kibaszottul kellettek nekünk ezek a fantasy klisék.
9.
9.
ghost90soldier
Na de akkor most ez az elsőnek a remastere vagy egy teljesen új gothic rész ?
8.
8.
Gaboo77
#2: Te szerintem a Heretic-re gondolsz.
7.
7.
silkgoat
#2: Jesszusom...hála a jóistennek messze volt bármilyen fps-től.
6.
6.
silkgoat
A silány szerepjátékok között az egyetlen volt, ami tényleg hozta az RPG érzést, miután kihalt a Fallout 1-2 és társai (daldur's, icewind, stb.) végre nem izometrikus nézetből. A harc pain in my ass volt, de minden izzadságos másodpercet megért :) . Várom nagyon a ráncfelvarrást.
5.
5.
godach
2.
2.
Darksiders84
Valamivel lehet keverem de nekem nagyon régről mint fps rémlik mint pl a Hexen is volt.
1.
1.
Daniel21
Ó isten, mióta vártam! Köszönöm! :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...