Lenyűgöző realizmust ígér az Nvidia PhysX 5.0

  • Írta: sirdani
  • 2019. december 19.
  • Hardver
Link másolása
És az új trailer alapján ebben nincs is okunk különösen kételkedni. A friss technológia 2020-tól lesz elérhető a játékfejlesztők számára, ám az igazán nagy kérdés az, hogy mikor találkozhatunk majd vele éles bevetésen is.

Úgy néz ki, hogy az Nvidia a valós idejű sugárkövetéssel felturbózott látvány mellett a játékok fizikáját érintő fejlesztésekkel sem hagyott alább. Érkezik ugyanis a PhysX 5.0, mely három fronton hoz majd igazán nagy előrelépést az elődjeihez képest.

Elsőként a FEM (Finite Element Model), vagyis a deformálható testek újfajta szimulációját érdemes megemlíteni, melyet az autóipari és a gyártóipari standard szimulációs technikákból vesznek át. Az újítás segítségével a grafikusmotorok képesek lesznek a valósághoz hűen lemodellezni azt, hogy két különböző keménységű anyag találkozásakor mi történik - mint ahogyan a videóban a homok és a nyugágy lába közti kölcsönhatás esetében láthattuk.

Emellett hatalmas fejlődésre számíthatunk a folyadékszimuláció és a diszkrét részecskék áramlási modelljében is. Végül pedig a hálóként kapcsolódó részecskék terén is jókora változást figyelhetünk meg; sok-sok évnyi fejlesztés után végre realisztikusan viselkedhetnek majd az olyan tárgyak, mint a kötelek és a ruhák, és a rájuk ható aerodinamikai erők sem fogják őket többé kímélni.

29.
29.
GAMEROD
Emlékszek a 2003-as Hitman 2-re, mekkora látvány volt a lefüggönyzött ajtókon átmenni, pedig semmi hókuszpókusz hardver nem kellett hozzá. Ilyen totálisan valóságnak megfelelő számítások inkább fejlesztőknek, fizikusoknak való. Annak semmi értelme hogy felszálló Boeing 747-es hangját hallassa a kártya csak azért hogy egy zászló életszerűen lobogjon.
28.
28.
Yanez
#27: A verda fizika nem is lehetne. Az eddigiek közül talán az RDR2 áll a legközelebb a jó fizikához, de attól függ pontosan mire gondolunk. Az ördög olykor a részletekben rejlik.
27.
27.
Aborg
Az altalam jatszott jatekok kozul eddig a GTA4 viszi a "legjobb fizika" dijat. Nem csak a verdafizikara gondolok hanem foleg a kornyezetre. Ismertek jobbat?
26.
26.
PS4jacksony
ha ezt a videót 10 évvel ezelőtt látom akkor ok....
23.
23.
hedzsooo
Amúgy nekem is úgy rémlik ,hogy ezt az NVidia physX dolgot kispályára tették jó ideje, helyette most ugye az RTX volt a sláger az NVidia oldalán, hogy jobban vegyék az új karikat... Úgy látszik máris lefutott az RTX, elővették hát ismét a physX-"kártyát"! : XD :D Vicc, hogy cirka 10 éve (...vagy inkább cirjka 20 éve már???! XD), az Ageia korában jobb physX-es demókat mutattak be, ez a mostani még szódával is gyenge...
20.
20.
Juha
#19: Jaja, és amúgy is Boldog 18. szülinapot Henicicának, bárki is legyen :)
5.
5.
Anti4730
Emlekszem az alice madness returns jatekban milyen fasza volt az nvidia physx, rohadt latvanyosak voltak a harcok pc-n, plusz az effektek. Nemreg megvettem konzolra a jatekot, es physx nelkul valami eszmeletlen fapadosnak tunik.
3.
3.
Szerintem régi kártyával a framedrop lesz lenyűgöző, nem a fizika.
1.
1.
csongor1996
Hát ez a videó nem volt túl lenyűgöző.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...