HWSW: Operációs rendszert fejleszt a Facebook

A The Information beszámolója szerint a Facebook olyan saját fejlesztésű operációs rendszeren dolgozik, ami a VR-szemüvegeket és okoskijelzőket célozza meg. A cél, hogy a cég függetlenedni tudjon az Androidtól.

Komoly erőfeszítéseket tesz a Google-től való függetlenedésre a Facebook, a vállalat a The Information beszámolója szerint már saját operációs rendszer fejlesztésén dolgozik, hogy lecserélhesse az Androidot VR-headsetein, okoskijelzőin és egyéb, készülőben lévő eszközein. A fejlesztéseket ráadásul Mark Lucovsky vezeti, aki annak idején a Windows NT készítői között is ott volt.

Jelenleg a közösségi óriás önállóan használható Oculus VR-headsetjei, illetve a Portal okoskijelzők is Androidot használnak, pontosabban annak egy, a cég igényeihez szabott verzióját. Ennek megfelelően a rendszerért felelős Google döntései a Facebook hardvereire is hatással vannak, amit a cég mindenképpen ki akar küszöbölni, legalábbis a későbbiekben megjelenő termékei esetében. Ezek között ráadásul egészen új eszközök is feltűnhetnek, a cég a fentiek mellett ugyanis egy AR-headseten is dolgozik, Orion kódnév alatt, amely a The Verge szerint akár már 2023-ban napvilágot láthat - fej-fej mellett az Apple, régóta pletykált AR-szemüvegével.

Érdekelnek a további részletek? Irány a HWSW!

8 komment - szólj hozzá!