Újabb The Witcher-jogokat kapott a CD Projekt RED

A CD Projekt RED sikeresen elsimított minden üzleti nézeteltérést a The Witcher-regények írójával, Andrzej Sapkowskival, így a lengyel fejlesztőcsapat széleskörű jogokat, s ezáltal zöld utat kapott a széria folytatására.

Andrzej Sapkowski sosem rejtette véka alá, hogy milyen rossz üzletet kötött, amikor eladta a The Witcher jogait a CD Projekt RED-nek - nyilvánvalóan ő sem gondolta, hogy a videojátékok ekkora világsikernek örvendenek majd. Ez az előnytelen megállapodás pedig nemcsak az író és a fejlesztőstúdió kapcsolatára nyomta rá a bélyegét, de nagyban megkötötte a CD Projekt RED mozgásterét is az IP folytatását illetően.

Szerencsére mindez már a múlté, a lengyel fejlesztőcsapat ugyanis a legfrissebb közleményében világossá tette, hogy új megegyezésre jutottak Sapkowskival, ezzel megerősítve az író és a stúdió kapcsolatát. Az írás szerint a két fél közös nevezőre jutott az igények és elvárások szerint (beleértve a múltbéli sérelmeket is), ennek eredményeképp pedig a CDPR új jogokhoz jutott, ezzel szabadabb utat nyerve a The Witcher IP-n belül.

Egyelőre csak találgathatunk, hogy pontosan miféle eredményt szül majd ez a megegyezés, de az biztosnak tűnik, hogy a CDPR nem fog tétlenül ülni a The Witcher-jogokon. Ebből persze nem feltétlenül következik egy újabb teljes értékű RPG, hiszen az üzletre éppen ugyanúgy vonatkoznak a videojátékos mellékágak is, de reménykedni természetesen szabad.

52 komment - szólj hozzá!