Elfér majd egymás mellett az xCloud és az új Xbox

  • Írta: fojesz
  • 2019. december 22.
  • Hír
Link másolása
A Microsoft nem szeretné majd leváltani az új Xboxot vagy a többi játékplatformot a Project xClouddal - legalábbis rövidtávon biztosan nem. A redmondiak azt mondják, ők szimplán két különböző módot biztosítanak a játékra.

Egyelőre a Microsoft sem fogad arra, hogy a cloud gaming leválthatja a játékkonzolokat vagy a PC-ket, ezért amikor elkezdtek a Project xCloudon és az új generációs Xboxon dolgozni, inkább arra törekedtek, hogy a kettő tökéletes összhangban működjön együtt, és kiegészítse egymást. Ahogy a Switch is egyfajta hibrid rendszer, az xCloud is lehetővé teszi a játékosok számára, hogy akkor is folytathassák a játékot, amikor távol vannak a gépüktől.

Erről maga Phil Spencer, az Xbox-csapat főnöke beszélt a GameSpotnak: "Nem akarjuk azt mondani az embereknek, hogy az xCloud leváltja a konzoljukat, esetleg helyettesítené a PC-s vagy a switches játékot. Ugyanakkor úgy véljük, hogy a lehetőség, hogy magammal vihetem a teljes játékélményemet - így amikor bejelentkezem, az összes barátom, játékom, mentésem achievementem és a teljes könyvtáram elérhető -, rendkívül fontos."

Spencer azt is megjegyezte, hogy az új Xbox és az xCloud végső soron ugyanaz a platform, ami azért jó, mert így a külsős fejlesztőknek sem telik majd különösebb erőfeszítésébe az, hogy működésre bírja a játékát a Microsoft felhős platformján. Ebben persze az is fontos szerepet játszott, hogy a következő generációs konzolt már az xClouddal párhuzamosan tervezték meg.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...