Új erőre kapott a The Witcher 3: Wild Hunt

Alaposan megnőtt az érdeklődés a The Witcher 3: Wild Hunt iránt a Steamen, a játékkal többen játszanak mostanában, mint korábban bármikor. Úgy tűnik, a netflixes sorozatadaptáció és az év végi akciók megtették a hatásukat.

Rekordot rekordra halmoz a The Witcher 3: Wild Hunt a Steamen, ami egy 2015-ben megjelent single player játéktól kifejezetten meglepő. Az ehhez hasonló fejlesztések általában a premierjüket követően kapják a legtöbb figyelmet, az RPG-vel azonban a napokban többen játszottak, mint eddig bármikor - legalábbis a Steamen biztosan.

A Steam Charts számai szerint az eddigi rekordot a megjelenésének napján érte el a játék, akkor 92 ezren játszottak egyszerre a címmel. Ezt a csúcsot már négy nappal ezelőtt sikerült megdönteni, azóta pedig tovább szárnyal az anyag: a minap elérte a 102 ezret a számláló, amivel a játék a hatodik a Steam toplistáján, és olyan címeket előz meg, mint a Destiny 2, a Rust, a Path of Exile vagy a Football Manager 2020.

A jelenségben több tényező is közrejátszik: egyrészt éppen karácsony előtt került fel a Netflix kínálatába a The Witcher-sorozat, másrészt mind a Steamen, mind pedig a GOG-on rendkívül olcsón lehetett hozzájutni a játékhoz az ünnepek során.

42 komment - szólj hozzá!