Magabiztosan uralja a Steamet a CS:GO

A roppant népszerűségnek örvendő FPS novemberben tört először a csúcsra, és vált a Steam legnépszerűbb játékává. A bravúrhoz nem mást kellett maga mögé utasítania, mint a korábban megközelíthetetlennek tűnő Dota 2-t.

A Counter-Strike: Global Offensive a napokban 777 724 játékost vonultatott fel egy időben, és ugyan ez némileg elmarad a 2016 áprilisában mért 850 485-es eredményétől, még így is bőven elég volt ahhoz, hogy ne csak a PUBG-t, hanem immár a Dota 2-t is tartósan beelőzze az egyidejűleg aktív játékosok számában. Erre a 2012-es rajtja óta még egyszer sem volt példa, a játék rendszerint a második és a harmadik hely között ugrált. A trónváltásra egyébként még novemberben került sor, ám az akkori szoros versenyből mostanra vált csak egyértelművé, hogy a Counter-Strike: Global Offensive kerül ki győztesen, míg a Dota 2 megállíthatatlannak tűnő mértékben veszíti a játékosait.

Persze a jelenséghez hozzátartozik, hogy a Dota 2-t még 2015 januárjában, a népszerűségének a csúcsán 1,2 millió játékos nyúzta egyszerre, hogy a PUBG két évvel korábbi, 3 236 027-es eredményéről már ne is beszéljünk. A Dota 2 egyébként decemberben kapta meg az Outlanders frissítést, mely alapvető változásokat hozott a játék életébe, a játékosok száma pedig a nagyobb változások után rendszerint csökkenni szokott. A Counter-Strike: Global Offensive mindeközben az ingyenességgel és az Operation Shattered Web során leleplezett hőseivel sikeresen tudja folyamatosan bővíteni a játékosbázisát.

2 komment - szólj hozzá!