Egy hibája van a Lenovo könnyű gamer laptopjának

  • Írta: fojesz
  • 2020. január 6.
  • Hardver
Link másolása
Habár a Lenovo ultrakönnyű gamer laptopként nevezi az idei CES apropóján bemutatott Legion Y740S-t, a mindössze kétkilós masinának van egy óriási problémája: nincs benne dedikált videokártya.

Az idei Consumer Electronics Show apropóján mutatkozott be a Lenovo új gamer laptopja, a Legion termékvonal legkönnyebb és legvékonyabb darabja, az Y740S. És valóban, a 2020 májusában érkező masina két kilogrammot sem nyom a mérlegen, ami nem hangzik rosszul egy kifejezetten játékra szánt eszköztől.

A 15,6 hüvelykes, 4K-s felbontású IPS-kijelzővel szerelt laptopot akár tizedik generációs Intel Core-i9 processzorral is kérhetjük, kapunk hozzá 32 GB DDR4-es RAM-ot, valamint egy 1 TB-os SSD-t is, hogy legyen hová pakolni a legújabb játékokat. A probléma csak, hogy a gépben nincs dedikált GPU, és bár bizonyára egy integrált videokártyával is el lehet játszogatni, egy "gamer laptop" kapcsán nem éppen erre számít az ember - de valamit valamiért ugye.

A megoldás az lehet, ha az 1100 dollárról induló masina mellé megvásároljuk a Lenovo Legion BoostStationt is (minimum) 250 dollárért. Ez egy, a laptophoz Thunderbolt 3-on keresztül csatlakozó, töltőként is funkcionáló eGPU (External Graphics Processing Unit), amibe akár NVIDIA GeForce RTX 2060-at vagy AMD Radeon RX 5700 XT-t is kérhetünk. Ezt cipelni nemigen fogjuk viszont, a BoostStation ugyanis potom 9 kiló.

A Lenovo egyébként az új ThinkPad X1 Carbont is bemutatta, erről a HWSW-nél olvashattok bővebben!

7.
7.
#4: ez tökéletesen igaz. Gamer laptop max profiknak, versenyre járó profiknak való akik pénzt is csinálnak ebből. A többi redneck blindig, valóban,
5.
5.
most nem azért, de normális ember ezen hangosan felröhög:) saját magát égeti a Dell nem kicsit, mondjuk nekem mindegy, az egyik utolsó márka amit vennék PC szektorban, sosem bírtam őket. De ez egy röhej! :D
4.
4.
mdr88
#3: $250-ért az bizony csak a doboz - max valami nagyon alap GPU-val szerelve - egy RTX2060-at nyilván nem tesznek bele ennyiért :)

Gamer laptop mint olyan meg eleve parasztvakítás... az árukból minden esetben jobb PC-t lehet összerakni és egy laptop SOHA nem fog olyan teljesítményt leadni, mint egy PC - sajnos tapasztalatból beszélek.
3.
3.
markoci555
Az a doboz kisasztalként is funkcionál, és van rajta kar is, hogy könnyen lehessen cipelni. Csak ki kell perkálni még pluszba a laptop árának harmadát vagy felét (nemtom hogy ez az egpu 250 dolcsiért csak a dobozka, és még kell-e bele a kártya is?), és máris kész a gamer laptop.

Most komolyan, így a csgo-n kívül mit visz el ami kicsit is új játék? Mert nem nagyon írják le mi van benne alapból, rögtön az van, hogy neked ezzel a bödönnel kell használni, és kész. Így tényleg ne merészeljék gaming laptopnak nevezni.
2.
2.
Norbaszki
Nem szartál a kútba, csak belelökted...
1.
1.
Anti4730
De akkor ez egy baromsag, minek nevezik gamer lap topnak, ha pont a legfontosabb dolog hianyzik belole?? Nyilvan nem fogja senki sem cipelni ezt a 9 kilos dobozt magaval.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...