A Platinum Gamesbe is befektetett a Tencent

A kínai óriásvállalat idén is folytatja a terjeszkedését - ezúttal a Platinum Games kapott tőlük némi anyagi ösztönzést. A befektetésnek hála a Bayonetta és az Astral Chain fejlesztője a jövőben nem szorul majd külső kiadók segítségére.

A Platinum Games, mint a videojátékokat fejlesztő stúdiók zöme, ezidáig külső kiadók segítségével alkothatta meg a játékait - gondoljunk csak a legújabb projektjükre, a Babylon's Fallra, amelyet a Square Enix közreműködésével készítenek. A hírek szerint a japán brigád most egy lépéssel közelebb került az önállósághoz (vagy csak új gazdára talált?), ugyanis a jövőben házon belül végezhetik majd a kiadói munkálatokat.

A fejlemények mögött pedig nem más, mint a Tencent Holdings áll - nem is olyan meglepő hír ez, hiszen a kínai óriásvállalat az utóbbi pár évben számos videojátékos és egyéb szórakoztatóipari projekt mögé befarolt támogatóként. A bejelentés egyébként egyenesen a Platinum Games hivatalos weboldaláról érkezett, ahol a stúdió igazgatója, Kenichi Sato elárulta azt is, hogy a Tencent befektetése nem lesz hatással a fejlesztők önálló működésére, illetve nem esnek változások a vállalati struktúrában sem.

7 komment - szólj hozzá!