Origin Big O - PC és konzol egyszerre

  • Írta: fojesz
  • 2020. január 8.
  • Hardver
Link másolása
Az Origin bemutatta a Big O-t, amely egyszerre PC és konzol - és ezt tessék szó szerint érteni. A gyártó legújabb számítógépének házába kérhetünk egy Xbox One-t vagy egy PlayStation 4-et is.

A CES-re mindig jut egy-két merész bejelentés, az Origin Big O pedig kétségkívül ilyen. A furcsa hibridnek persze múltja van, az egész azzal kezdődött, hogy a gyártó készített egy koncepciógépet, amely egyetlen házban vonultatott fel egy csúcs PC-t, egy PlayStation 4-et, egy Xbox One-t és egy Switch-dokkolót, majd elküldték az Unbox Therapy csapatának, hogy nézzék meg.

A srácok videója végül 9,7 millió megtekintést ért el, ezek után pedig aligha meglepő, hogy a cég úgy döntött, megpróbál a piacon is értékesíteni valami hasonló szerkezetet - így született meg cikkünk tárgya. A Big O egyszerre PC és konzol, ami jelen esetben azt jelenti, hogy a gépházba a PC-s alkatrészek mellé egy Xbox One S-t vagy egy PlayStation 4 Prót is kérhetünk. A hardverekről egy közös vízhűtéses rendszer gondoskodik.

Mindez persze úri huncutság, a Big O ára 2500 dollárról indul, a határ pedig a csillagos ég: a gépbe alapértelmezetten Xbox One kerül 1 TB-os merevlemezzel, a PlayStation 4 Pro további 146 dollárt jelent, valamint az SSD is feláras. A PC procijánál Intel Core-i9-ig menetelhetünk, RAM-ból 64 GB-ot is kérhetünk akár, míg a videokártyák közül az NVIDIA Titan RTX-et is választhatjuk, de az további 2500 dollárt jelent majd a számlán.

12.
12.
manderel
#11: A PC a konzolt élményben? Tudom, hitvita, de azért azt hogy elnyúlsz egy kanapén, egy szál kontrollerrel a kezedben, egy hatalmas TV előtt, mondjuk a The Last of Us-al, azt nehéz élményben überelni egy PC-n. Persze, ez azért szubjektív.
Mondom ezt úgy hogy nincs konzolom, és nem is volt.
9.
9.
Cooper911
#5: Igen. De van Pro verzió is, ott még neked fizetnek mert megveszed.
5.
5.
Aliexpress 1 dollárért komolyabbat kapsz.
2.
2.
FekaFOB
Ennek tényleg semmi értelme. Föleg annak fényében hogy egyre fogynak azon konzol exkluzívok amik nem jelennek meg PC-re. A PC-t jobb asztallal és monitorral használni a konzolt viszont egyértelmüen TV-vel. Valószínüleg ezek helyileg is máshol lesznek megtalálhatók a lakásban, minek egybe gányolni a kettöt?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...