Idén sem maradunk Pokémon nélkül

  • Írta: fojesz
  • 2020. január 9.
  • Bejelentés
Link másolása
A Nintendo nem sokkal ezelőtt levetítette az év első Direct-adását, amelyben kifejezetten a Pokémon-sorozat újdonságaival foglalkoztak. Érkezik egy új remake, és a Sword & Shield is kiegészül majd.

Húszperces Pokémon Directtel jelentkezett a Nintendo és a The Pokémon Company a mai napon, a műsort pedig alaposan megtömték újdonságokkal a rajongók számára - ha egyben néznétek vissza az adást, alább megtehetitek:

A legfontosabb bejelentést a műsor elején sütötték el a készítők, ugyanis idén sem maradunk új Pokémon nélkül, igaz, ezúttal csak egy remake-nek örülhetünk. A Pokemon Mystery Dungeon: Rescue Team DX március 6-án jelenik meg Nintendo Switchre, és a 2006-ban GameBoy Advance-re, valamint Nintendo DS-re megjelent játékok felújított változatát tisztelhetjük a személyében.

A roguelike játékban a játékosok egy pokémon bőrébe bújhatnak, kezdéskor egy személyiségi teszt alapján dől el, hogy melyik szörnyecskét kapjuk meg az elérhető 16 lény közül. A küldetéseink során a játék véletlenszerűen generálja majd a bejárható helyszíneket, a történet folyamán pedig ki kell derítenünk a társainkkal, hogyan változtunk pokémonná.

A remake több egyszerűsítést is elérhetővé tesz, opcionálisan bekapcsolhatjuk az automata mozgást, és a harcot is leegyszerűsíthetjük azzal, hogy a rendszer magától válassza ki a körünkben a legerősebb támadást. A csapatunk legfeljebb nyolc pokémont vonultathat fel, amelyhez a dungeonökben felfedezett szörnyek is csatlakozhatnak. Ha a teljes csapatunk kidőlt, kérhetünk más játékosoktól újraélesztést, ez esetben onnan folytathatjuk a kalandot, ahol meghaltunk.

A játék demója már ma megérkezik, ez este 10 órától válik letölthetővé az eShopból. A mentéseinket továbbvihetjük majd a végleges játékba is.

A műsor folyamán bemutatkozott a Pokémon Sword & Shield Expansion Pass is. A korábbi játékokkal ellentétben a Sword & Shield nem bővített kiadást kap majd, hanem egy két kiegészítőt felvonultató szezonbérletet, amelyben a már megkezdett játékunkat folytathatjuk. A csomag 30 dollárt kóstál.

Az első pakk a The Isle of Armor címet viseli, és június végén válik letölthetővé, míg a The Crown Tundra ősszel érkezik. A kiegészítők egy-egy teljesen új területet tartalmaznak, ezekhez akkor férhetünk hozzá, ha az alapjáték végigjátszásakor már kijutottunk a vadonba. Mindkét kiegészítő hoz majd magával új pokémonokat (a szezonbérletből is két változat lesz, ezekben exkluzív lények is helyet kapnak), továbbá visszaköszön néhány korábbi pokémon galari formája is. Természetesen új legendás pokémonokra is számíthatunk.

További érdekesség, hogy a kiegészítők több mint 200 olyan pokémont hoznak vissza a korábbi játékokból, amelyek az alapjátékból "valamiért" kimaradtak. A rajongók csereberéléssel vagy a Pokémon Home-on keresztül is megszerezhetik majd ezeket a szörnyeket, nem muszáj megvásárolniuk a szezonbérletet.

Apropó, Pokémon Home! A készítők bejelentették, hogy a Pokémon Bank leváltására hivatott szolgáltatás februárban nyitja meg a kapuit. A Pokémon Home a Switch-exkluzív Pokémon-játékok mellett a Pokémon Bankkal is kompatibilis lesz, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a Pokémon Ruby & Sapphire óta gyűjtögetett pokémonjainkat egyetlen helyen tárolhatjuk majd, és át is tölthetjük őket a Pokémon Sword & Shieldbe, amennyiben a játék már támogatja őket.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...