E3 2020: A Sony idén is kihagyja az expót?

A Video Games Chronicle készített egy elemzést, amiben részben arra keresik a választ a szerkesztők, hogy mikor is mutatkozhat be hivatalosan a PlayStation 5. Nagyon úgy néz ki, hogy nem az E3-on.

Az idei E3 kifejezetten izgalmasnak ígérkezik, hiszen év végén új konzolgeneráció érkezik. A Microsoft már hivatalosan is leleplezte az Xbox Series X-et, így biztosak lehetünk benne, hogy a redmondiak legkésőbb az idei E3-ra tervezett konferenciájukon jelentik majd be a főbb részleteket, a pontos megjelenési dátumot, az árcédulát és a gép(ek) pontos specifikációit.

Hasonlót várnánk a Sonytól is, a Video Games Chronicle elemzése szerint azonban a japánok ismét külön utakon fognak járni, így azután, hogy tavaly kihagyták az expót, valószínűleg idén sem lesz dedikált konferencia, illetve kihelyezett standja a Sonynak. Ehelyett saját, korábban már jól bejáratott eseményeiket választják a PlayStation 5 bemutatására. A magazin szerint egy, a következő hónapban esedékes PlayStation Meeting lehet az első állomása ennek.

A döntés mögött egyébként az is állhat, hogy az ESA szervezte E3 jó ideje komoly identitásválsággal küzd. Ennek a SIE Worldwide Studios nemrég leköszönt elnöke, Shawn Layden tavaly hangot is adott, így nem kizárt, hogy amíg a szervezők nem alakítják át az E3-at, addig a Sony egyébként sem tér vissza a kiállításra, ami azért elég komoly presztízsveszteség lenne az ESA-nak.

A magazin azt is megemlíti, hogy információik szerint az Xbox-csapat is úgy készül a showra, hogy a Sony idén is távol marad attól.

Az idei E3-at június 9-11. között rendezik meg.

21 komment - szólj hozzá!