Frissítve: Szivárog az Assassin's Creed: Ragnarök

Kisebb kihagyás után idén valószínűleg új epizóddal tér vissza az Assassin's Creed-sorozat. A korábban Kingdom kódnéven futó projekt Assassin's Creed: Ragnarök címmel kerül majd a boltokba a pletykák szerint.

Először tavaly áprilisban hallatott magáról a következő Assassin's Creed-játék, majd az E3-hoz közeledve májusban az első komolyabb részletek is kiszivárogtak róla. A Ubisoft végül nem vitte magával Los Angelesbe a Ragnarök alcímmel emlegetett új epizódot, mostanában viszont ismét sűrűn kerül reflektorfénybe az asszaszinok és templomosok évszázadok óta tartó véres háborújának újabb fejezete.

A legfrissebb részleteket a 4chan egyik névtelen fórumozójának köszönhetjük, aki szerint februárban, a PlayStation egyik rendezvényén mutatkozik be (ez valószínűleg a PlayStation Meeting lesz, ahol állítólag a PlayStation 5 is lelepleződik) hivatalosan az új Assassin's Creed-játék. A vikingek korában játszódó történet PC-re, PlayStation 4-re, PlayStation 5-re, Xbox One-ra és Xbox Series X-re készül, a megjelenésre pedig szeptember 29-én kerül sor.

A játék hőse állítólag egy Jora nevű alak lesz, aki választásunk szerint lehet férfi vagy női karakter. Jora egy négyfős társaság vezetője, így lehetőségünk lesz társakkal együtt is játszani, méghozzá kooperatív módban. A megoldás a Ghost Recon: Wildlands drop in-drop out koncepcióját fogja követni. Még markánsabban térnek vissza a szerepjátékos elemek. Különböző karakterosztályok közül válogathatunk, amiket aztán szabadon váltogathatunk. A képességfa pedig minden osztály esetében eltérő lesz. A harcrendszer is fejlődésen esik át, kapunk új fegyvertípusokat, amelyek mindegyikéhez jár majd speciális képesség is, amelyeket úgynevezett rúnák hozzáadásával tudunk kipréselni a fegyverekből. Természetesen ezek is fejleszthetőek lesznek. Állítólag a fegyverek tönkremehetnek, így nagyon kell figyelnünk azok tartósságára.

Főhősünk képes lesz berserker módba kapcsolni, amivel speciális rúnákat aktiválhat, így például a tűz, a jég vagy a villámlás okozta sebesüléseket tud okozni. Visszatér a vitorlázás, de kevesebb tengeri csata vár ránk, így sokkal inkább a felfedezésen és az utazáson lesz a hangsúly. Mozgáskultúránk is új parkour mozdulatokkal fog kiegészülni, lesznek új animációk, illetve most már fára is tudunk majd mászni. Visszatér a rejtett pengénk is, ami többek között kozmetikai kiegészítőkkel lesz csinosítható, de ezt is tudjuk majd fejleszteni.

A lopakodás is továbbfejlődik, méghozzá a legutóbbi Ghost Recon-epizódban bemutatott megoldásokkal, vagyis a környezeti elemeket is az előnyünkre fordíthatjuk. Elrejtőzhetünk a sárban, a hóban, megbújhatunk egy bokorban vagy a szénakazalban. A civil tömegből csak akkor nem fogunk kilógni, ha ruházatunk is illeszkedik a tömegéhez, egy fényes páncél viszont felkelti majd a figyelmet.

Bemutatkozik majd egy reputációs rendszer, ami a különböző questek megoldásának, teljesítésének a módjain alapul majd. Szervezhetünk ostromokat, a megszerzett erődítményeknek köszönhetően pedig ráfeküdhetünk a kereskedésre, amiből a játékbeli kiadásainkat finanszírozhatjuk. Emellett végignézhetjük, ahogy ellenséges királyságok csatáznak egymással, hogy aztán nevető harmadikként elfoglaljuk a meggyengült birodalmakat.

A játék története állítólag 895-ben veszi kezdetét és egy hatalmas nyílt világot fedezhetünk majd fel a küldetéseknek köszönhetően. Állítólag ellátogatunk majd Kijevbe, Londonba, Yorkba és Párizsba is.

Update! A Niko Partners elemzője, a megbízható bennfentes információkkal rendelkező Daniel Ahmad szerint a hétvégi szivárgások tévesek, ő úgy tudja, a játék nem is a Ragnarök alcímet viseli majd.

19 komment - szólj hozzá!