A Sony megerősítette, nem lesz ott az idei E3-on

Igaznak bizonyultak a múlt heti pletykák, a Sony ugyanis tegnap hivatalosan is megerősítette, hogy a tavalyi után az idei E3-tól is távol maradnak. A kiadott közleményük szerint más utat választanak a PS5 bemutatásához.

Pár nappal ezelőtt röppent fel a hír, miszerint elég nagy az esély rá, hogy a Sony a tavalyi év után idén sem lesz jelen Los Angelesben az E3-on. A szóbeszédek igaznak bizonyultak, a japánok ugyanis hazai idő szerint tegnap késő este kiadtak egy közleményt, amiben hivatalosan is megerősítik, hogy kihagyják az idei expót is.

Ebben azt írják, hogy hosszas mérlegelés után hozták meg a döntést. Továbbra is tiszteletben tartják a szervezőket, vagyis az ESA-t, de a Sony Interactive Entertainment nem tudja magáénak érezni az E3 2020 vízióját, mert szerintük az nem passzol az ő idei terveikhez.

Helyette a saját rendezvényeikre fókuszálnak, illetve olyan globális stratégiát dolgoznak ki, amelynek keretein belül több száz kisebb eseményre is ellátogatnak, ezzel közvetlenebb kapcsolatot építhetnek ki a vásárlóikkal, akik így testközelből ismerkedhetnek majd meg a PlayStation következő generációjával és az új játékokkal.

A bejelentést követően Phil Spencer, az Xbox részlegének vezetője a Twitteren azonnal megerősítette, hogy ők bizony kint lesznek az idei kiállításon is.

23 komment - szólj hozzá!