Epic Store - idén sem maradunk ajándékok nélkül

Az Epic Games formálisan is bejelentette, hogy 2020 folyamán is hetente kapjuk majd az ajándékokat az Epic Games Store-on keresztül. Emellett a cég néhány számot is megosztott az üzlet első évéről.
  • Írta: fojesz

Kommentek

#71
#68: Most, hogy mondod... :)
#70
#68: :D
#69
#67: Oh. És nem az a baj, hogy bem költesz játékra és nem attól lesz igazam, hogy én igen. Hanem a mögöttes indoklásod (mármint hogy miért nem veszel, mit gondolsz a készítőkről, stb) és az epic elleni kirohanásod miértjei között nem létező teljes ellentét, morális összefúggéstelenség a gond. Erre próbáltam meg igazából rávilágítani, de gondolom ahogy eddig se, most se ment. Mármint nekem megy, te nem fogod föl.
#68
#66: Azt hittem körülmetélt :-P
#67
#63: Köszönöm szépen a copy paste választ, amiben ismét csak a saját szarjaidat mondogatod, belekeversz olyanokat amiket soha nem állított senki ellenedben, miszerint te határoznád meg a játékipar eladásait. :)

Nem vagyok vak, köszönöm. Nem érdekel se a Steam, se az Epic eladása ellentétben veled, csak engem úgy nem érdekel, hogy szoktam játékokat venni, te pedig úgy rinyálsz itt SJW-ként, mintha számodra fontos lenne a játákipar minden szereplője, kivéve a mocskos szemét pénzéhes Epic Store, miközben te kurvára leszarsz mindenki mást (fejlesztőt, kreatív embert, programozót, pályadizájnert, grafikust, stb.) magadon kívül. :) 15-ször feltettem neked ugyanazt a kibaszott a kérdést, amire nem kapok választ, csak terelést. Viszont megerősítést kapok ezáltal mindenben, amit gondolok és gondolunk rólad sokan. :)
#66
#64: De senkinek nincs az előbőre annyit cuppogtatva mint a Steamé... Ebben az Epic ellenes harcban. :)
#65
#64: Nem, az Epic nem annyit :D
#64
#62: Azért vicces mert Google Play-től Microsoft Store-on át a Gog-ig, de még a sarki fűszeres is 30%-ot vesz le.
#63
#61: A steam ezer éves. Számot se tudok mondani mennyi kulcsbolt létezik az emberek többsége ezekből vásárol és lám mégis a steam így is nagyobb jobb több mint az epic.
Szóval ha én nem léteznék ezek a dolgok akkor is ugyanígy léteznek. Szóval iktassál már ki az egyenleteidből mert SOHA NEM ÉN HATÁROZTAM MEG ÉS NEM IS FOGOM SEM A JÁTÉKIPART SEM AZ ELADÁSOKAT

De ha nem vagy vak ezen a csoffadt 251 millió dolláron is láthatod hogy rajtam kívül mennyien szarják le még ezt a fost.
Szóval ha nekem nem okoz problémát az 1 év mivel évek múlva veszem őket bundleba vagy amikor oda kerülnek ,attól még sok sok millió embernek ba****a a csőrét és engem zavar ha a bajtársaimnak szar hogy 1 évig nem tolhatja a cuccost. Mert én ilyen együttérző jószág vagyok

Hm... bezzeg a Steam..jaja bezzeg ha az epic is minden moslékot felengedne és nem fizetgetne le lehet nem ez a szánalmas 251 milla virítana a szégyenfalon
#62
#60: https://steamcommunity.com/groups/steamworks/announcements/detail/1697191267930157838
Az első szám helyes, feltéve, hogy 60 dollárért árulják a játékot, mivel az kb. 10 millió dollár, viszont a 20%-os lépcső már csak 50 millás bevétel után van, ami teljes áron 833 333 játékot jelent, de inkább többet, mivel ugye folyamatosak az akciók, árcsökkentés és az árazás is regionális. Soha nem is a nagy játékok kiadói nehezményezték a steam politikáját, mivel azeknek amúgy is általában saját launchere van. A fejlesztők szerint viszont lehúzza őket a steam:
https://www.polygon.com/2019/1/24/18196154/steam-developers-revenue-epic-games-store
#61
#60: Steamen nem darabszámra mérik az eladást, hanem bevételre. Ergó egy kis- vagy közepes cím azért vért szarik általában, mire eléri azt a szintet, hogy ne a 30%-ot nyessék róla. Egy.

Kettő, ezeket az engedményeket is azután hozta, hogy kedztek szálingózni a hírek, hogy az Epic Store jön.

Hm... bezzeg a Steam, aki még egy Jézus szimulátort is felenged ahol kölyökkecskéket kell megerőszakolni bekokózva, mert olyan kibaszottul rászorul ezekre a 100 dollárokra. A bolt kínálatának 90% egy merő hulladék konkrétani. Más kérdés, hogy az Epicé is, csak ő ezt az arányt 40 játékból is képes hozni, nem kell neki hozzá több ezer.

Az örök kérdést továbbra sem válaszoltad meg. Neked nem mindegy, hogy hol nem veszel meg amúgyse semmit? Erre kérek tőled egy választ ami nem ilyen mellébeszélős hülyeség, hogy hogy szánalmas meg kitől vesz exkluzivitást?

Másik kérdés amire nem kaptam választ miután hüppögtél az 1 éves exkluzivitás miatt. Te mikor vettél utoljára a megjelenéstől számított 1 éven belül játék a Steamen, hogy ez neked személyesen ekkora problémát okozzon? :)

Ezekre ha válaszolsz, erőt veszek magamon, és a büdös életbe nem szólok itt hozzád. Persze ha valami normális, ép ésszel is felfogható, logikus és morálisan konzisztens választ tudsz adni.
#60
#57: "amíg a Steam nem vesz vissza"

Nincs miből visszavenni. Szóval az epic égetheti a fortniteos lóvét a végtelenségig. Ha nekik ez jó, csinálják.

Steamen ~167ezer db eladás után már csak 25% van ~350k db után meg már csak 20% ezt minden értelmes cím kb az előrendelési periódusban túllépi.
Akiket meg jobban érintene azok a nagyon kicsi indie stúdiók amik meg mennek steamre mivel epic fel se engedi őket a saját storejukba csak ha eladják a lelküket..az meg láthatóan nem igen biznisz a kicsiknek..
#58
#55: Nem volt ilyen szándéka szerintem.
#57
#54: Ja, a Tencent téma is érdekes volt, lévén, hogy az Ubisoftot is ők "mentették meg" a Vivenditől, van részük az Activision-Blizzardban, a Pubg's brigádban, a Riot games pedig 100%-ban az övék kábé, ami talán a legnépszerűbb ingyenes tartalom a Steamen ugyebár (mármint a LoL). És fosunk a kémkedéstől, miközben az itteni komment után megyünk a facebookra, ahol már jön a pofánkba a hirdetése azoknak a termékeknek, amikre 5 mp-el hamarabb kerestünk rá életünkben először (persze a marketing része a legkevésbé visszataszító a facebookban).

Én mondjuk olyanra, hogy fenyegetőztek volna a Steam kinyírásával, nem emlékszem. Csak olyasmire, hogy addig nyomják az agresszív politikát, amíg a Steam nem vesz vissza (ami egyébként önmagában szerintem tök jó és jogos, a stílus megint más kérdés).
#56
#55: Valakivel összekeversz engem.
#55
#54: Hater, boomer, racist... Bélyegezzük meg azt aki nem ért velünk egyet valamilyen kérdésben...
#54
#45: Amikor indult ez a dolog '18 Decemberben, vagy mikor, akkor nagy Steam ellenfélként harangozta be a sajtó és olyan is volt, aki addig merészkedett, hogy azt mondta, hosszú távon vége lesz a Steam-nek a 30% vs 13% részesedés miatt. Itt az emberek rögtön a végletre gondoltak, hogy most mi lesz a Steam könyvtárukkal. Persze, hogy nem volt szimpatikus.

A második, amit Ultimate mond. Egy embernek lehet ezzel is jogosan problémája.

Harmadszor, volt itt Tencent/Kína téma is, ami gazdaságilag lehet aggályos egyesek számára. Kínát sokan nem szeretik, de mindegy, mert jönnek és meg análoznak mindenkit. Ezzel kapcsolatban adatvédelmi aggályok is felmerültek, hiszen egyes adatok a nagy ellenőrizhetetlen gonosz kezében landolnak.

Store képességei, funkciói (amik nincsenek), nincs értékelési lehetőség, sőt, semmi nincs. Van a vásárlás, meg a 2 órás visszafizetés.

Szóval, ha valakinek volt annyi játéka máshol, hogy ne haljon bele az Epic Store hiányába és mindezek közül semmi nem tetszik neki, az már egy tök jó hater alapanyag.
#53
#51: Mondjuk ennyi erővel meg a Steam kb. 100 millió aktív userének színe java meg free to play Dotás és CS player. Pár ezer pedig a Valve undormány piacterén igyekszik átbaszni 10 éveseket CS skinekkel meg kulcsokkal. Sipánkodnak sokan a mikrotranzakciók miatt, miközben ennek az ipari mértéküvé tevésének PC-n egyik úttöröje volt a Valve és évek óta tűri az ezekre épülő gamblinget és csalást. Én csak annyit szeretnék, ha már szídunk valakit valamiért, emlékezzünk meg a többiek bűnéről is, főleg ha erkölcsi dolgokra nyargalunk át a "korrekt piaci magatartásról". Ezzel az álszenteskedő, képmutató, kettős mércével engem ki lehet üldözni a világból. És ez nem rád vonatkozik, ne úgy vedd. Bár amelyik része a te inged, azt veheted persze ;).