The Witcher - mindenki a könyveket akarja olvasni

A tavaly év végén a Netflixen bemutatott The Witcher-sorozat jótékonyan hatott a CD Projekt RED fejlesztette játékra és persze az egész alapjául szolgáló Andrzej Sapkowski-féle regényfolyamra is.

A hibái ellenére a Netflixen megtekinthető The Witcher-sorozat abszolút élvezetesre sikerült, így talán nem csoda, hogy a játékváltozat és az egész alapjául szolgáló könyvek ismét nagyon népszerűek lettek. A Steam szerint a The Witcher 3 játékosszáma például ismét megugrott, de Andrzej Sapkowski regényfolyamára is óriási lett a kereslet.

Olyannyira, hogy a több részből álló kötetsorozat két darabja helyet szorított magának a New York Times bestseller listáján is. Az utolsó kívánság című novelláskötet a negyedik helyet szerezte meg, míg a Tündevér a tizenkettedik helyig repült.

A tengerentúli kiadó, az Orbit Books most kicsit számszerűsítette a rajongók igényét, ugyanis egy hivatalos közleményben megerősítették, hogy további 500 ezer példányban nyomtatják ki újra a regényeket. Ahogy a könyvkiadó írja, tisztában vannak vele, hogy még így sem lesznek sajnos mindenhol kaphatóak a könyvsorozat darabjai, de mindent megtesznek azért, hogy a lehető leggyorsabban orvosolják a kialakult helyzetet.

13 komment - szólj hozzá!