The Witcher - mindenki a könyveket akarja olvasni

A tavaly év végén a Netflixen bemutatott The Witcher-sorozat jótékonyan hatott a CD Projekt RED fejlesztette játékra és persze az egész alapjául szolgáló Andrzej Sapkowski-féle regényfolyamra is.
  • Írta: Shifty

Kommentek

#13
Fantasy és Sci-fi rajongóként kimondottan rossz a Witcher könyvsorozat. Én a második könyv negyedénél feladtam. Nekem pl. az is zavaró volt, hogy lefordították a vezetékneveket, meg szegény ló nevét.
#11
A játék, a könyv, a film, mind szórakoztató.
#10
#8: A Gyűrűk Ura a klasszikus fantasy alapja, azért akkora a kultusza.
#9
#8: mert vannak akik úgy állnak neki könyveknek, mintha azok filmek és játékok lennének: abszolút passzív médiaként, ami valamennyire igaz az olvasott médiumra is, de csak többet követel meg az olvasójától - fantáziát. nem kell félreérteni, a Witcher könyvek nem szépirodalmi, de még csak a saját műfaján belül sem kiemelkedő könyvek, de kompetens, szórakoztató ponyvák, amik azonban olykor dagályos filozofálgatással vannak megszakítva
#8
#7: Hát, ízlések és pofonok. A gyűrűk ura könyvekre is mondják hogy nyögvenyelősek, mitöbb, unalmasak, de ennek ellenére mindenképp el akarom olvasni őket, hisz nem véletlen lett akkora kultusza. Az általános megítélése pdig ahogy pl goodreads és a moly.hu értékelései alapján látom, kifelyezetten pozitív, itthon is és nemzetközi szinten is.
#7
#3: Amennyire hallottam elég megosztóak a könyvek. Nekem se jöttek be, és a "nyögvenyelős" kifejezés rájuk szerintem még egész finom megfogalmazás :D. Végig szenvedtem a magyarul megjelent köteteket, mert a játékok a kedvenceim közé tartoznak, de már bánom hogy annyi időt és energiát beléjük fektettem.
#6
#1: Egyáltalán nem csalódás, nagyszerű könyvek ezek. Azért mert neked nem tetszett attól még nem rosszak.
#5
#4: :D
#3
#1: Játszottam a játékokkal, számomra mégsem érződik nyögvenyelősnek, sem unalmasnak. Most járok a 6. résznél és nagyon is jók szerintem, illetve ahogy olvasgatok kritikákat a kötetekről, mások szerint is. Biztos lesz más is akinek nem jön be, de ez amit írtál így általánosan semmiképp sem igaz.
#1
Mekkora csalódás lesz, aki sorozat, és játék után fog neki. Nekem legalábbis az volt. Hihetetlen unalmas, nyögve nyelős. Az első kettőt szenvedtem végig, aztán feladtam.