Úgy néz ki, tényleg megjelenik PC-re a Horizon

A decemberi pletykákat az általában megbízható Kotaku is megerősítette a saját forrásai révén, úgy néz ki, tényleg megjelenik PC-re a Horizon: Zero Dawn. A játék a Steamen és az Epic Games Store-on keresztül is beszerezhető lesz.

Decemberben már lehetett arról hallani, hogy PC-re költözik a Horizon: Zero Dawn, most azonban az általában jól értesült Kotaku is megerősítette mindezt a saját forrásai révén. A lap újságírója, Jason Schreier három különböző embertől is hallotta ezt a hírt, az eddigi infók alapján a port még idén megjelenik, és a Steamen, illetve az Epic Games Store-ban egyaránt elérhető lesz.

Mióta a Sony 2005-ben felvásárolta, a Guerrillának ez lesz az első játéka, amely a PlayStationön kívül más platformon is megjelenik, ráadásul a Horizon egy kiváló lehetőség arra, hogy megvillantsa a technikai tudását úgy, hogy nem fogja vissza a PlayStation 4 már relatíve gyenge hardvere. A várakozások szerint a PC-s verzió látványban ráígér majd a konzolos testvérére.

Ez a lépés azért is érdekes lenne a Sony részéről, mert ez az első olyan komolyabb PlayStation-exkluzív, amit a japánok saját stúdiója fejlesztett, és mégis megjelenik más platformon. Igen, nyáron a Death Stranding is megjelenik PC-re, illetve tavaly a Quantic Dream PlayStation-exkluzívjai is kaptak egy-egy portot, de ezek külsős fejlesztőcsapatok munkái, akikkel (ezek szerint) ideiglenes exkluzivitásról állapodtak meg.

A Horizon: Zero Dawnról írt tesztünket itt találjátok, míg a kiegészítővel ebben a cikkben foglalkoztunk.

69 komment - szólj hozzá!