Más PlayStation-exkluzív címek is PC-re tartanak?

A tegnapi nap során kiderült, hogy a Sony belsős fejlesztésű játéka, a Horizon: Zero Dawn is PC-re látogat, ám úgy néz ki, hogy hamarosan más játékok is csatlakozhatnak hozzá.

Kommentek

#22
#21: Nem a fenét csak tudni kell konfigolni.
#21
#18: Ja, mai napig nincs normális N64 vagy PS2 emulator se ami tényleg kifogástalan.
#20
#18: Még véletlenül se nekik,de nem gond. A lényeg fizetgessenek mindenkit agyon máshoz láthatólag nem értenek csak a robosztus mértékű pénzégetésnek.
#19
#18: Erről jut eszembe, GoG Galaxy mindenkinek elérhető már egy ideje, aki nem szerezte még be, érdemes, nem rossz dolog, bár nem érzem, hogy megváltoztatta volna az életem. :)
#18
Semmi baj az Epic-el, nálam elfér a többivel együtt. Alapból nekik köszönhető egy csomó exkluzív cím pc-s portja. Ha egyszer ők intézték el, akkor az ő platformukat kell használni oszt cső. Előbb vagy utóbb pc-n úgyis minden elérhető, ha mással nem akkor emulátorral.
#17
#14: Mert sokan belezavarodtak, hogy kezdtek olyasmiket írni, hogy "első ps5-re bejelentett cím". Ergó ps ex... Pedig kurvára csak annyit jelentett, hogy játék ami ps4re már nem is fog megjelenni.
#16
Itt keveredik a ps5 ex fogalma úgyis, mint Ps ex és úgyis mint multiplatform, ami nem jön ps4-re már. Ebből ki kéne kecmeregni mert rengeteg fösösleges anyázás lesz itt...
#15
YanezModerátor
#14: Akkor nem csak nekem akadt meg a szemem azon a mondaton. Tudtad, hogy a Cyberpunk 2077 pc ex cím, de jönni fog xbox meg ps konzolokra is? :)
#14
#13: "első ex cím amiről tudunk jön pcre is"

Akkor nem ex cím..szóval nem értem miért emlegeti bárki annak.
#13
#12: Nyilván jönnek csak arra célzott hogy az állításod miszerint a ps5-re fejlesztett exek nem jönnek pc-re már első körben meg is bukott mert az első ex cím amiről tudunk az jön pc is. Ha van egy kis esze a Sony-nak el is kezdi ő is tolni a pc felé is az ipart.
#12
#11: Jönnek még ne aggódj. Ha bemutatják a ps5 öt, fognak mutatni új ip-t, ex folytatást. Ide e bökőt!
#11
#5: Eddig az egyetlen Ps 5 exkluzív amiről tudunk az a Godfall és az például pont jön Pc-re.
#10
#9: És a válasz lehetne mondjuk: Ok, adj el 3M példányt, de optimalizáld rá, adj hozzá supportot, reagálj az összes trollra stb.
Szerintem (SZERINTEM) már nincsenek olyan system-seller címek, mint pár éve. Lehet én öregedtem ki a játékokból, de akkora újdonságokat mostanság nem látok, hogy "ezkell!", a grafika lehet fejlődik, de egyhangú, egy kaptafára készülő játékokat találok mindenfelé AAA téren.
Vannak persze kivételek, de régebben kapkodtuk a fejünket az új címek láttán, most meg van 1-2, ami talán MAJD érdekel.

De mondom, lehet én öregszem...
#9
#6: Viccet félretéve ez azért nem feltétlenül igaz. Az exkluzivitással kell kompenzálni a készítőt. Most vegyük ki a képletből az Epicet...

Az, hogy mondjuk az Ori and Blind Forest készítőihez anno odament az MS pl. azért az a készítőnek nem egy egyértelmű "leborulok előtted és leszek a szolgád" helyzet, hanem egy ilyen helyzetben azt mondják, hogy "OK. Azzal, hogy a Sony szarján nem tudom árulni, bukok mondjuk 3 millió példányt... Ez neked mennyit ér meg?" és akkor jön az alkudozás, plusz iroda, plusz technikai support, plusz ígérgetések, hogy mindenki rongyosra nyalja a másik seggét, stb.

A lényeg az, hogy bármilyen Third party exkluzivitás, legyen az konzol vagy launcheren belüli, pont ugyanez a mese.
#8
#5: Én is így gondolom.
#7
Nem hülyeség a Dreams-t kiadni pécére mert végső soron egy játék-készítő program. Így sokkal több játék készül rá, vele a tehetséges felhasználok által. Nagyobb lesz a választék ha cross platform is lesz ami kb. tuti ha nem hülye a sony.
#6
#1: Akkor marad a,warez, hisz úgyis kifizetik helyettem Epicék.;)
#5
#4: Csak Ps5-re fejlesztett exek, tuti nem jönnek pc re, uh minden marad a régiben. PS4-et már csak épp hogy el tudnak adni, uh az, hogy kiadják a többéves exeket, semmi más, csak egy ügyes marketing a PS5-nek. Így több emberhez eljut pl a Horizon ZD és annak folytatásához már venni kell egy újgenes konzolt, így megteremtve az igényt. Sztem jól csinálják. Van ott gógyi.
#4
Én kíváncsi leszek mit hoz majd a jövő exkluzívok terén. Az igazi az lenne ha egy játékkönyvtár lenne amit el tudok érni minden platformról. Ez egyedül a játékosoknak és a játékfejlesztőknek lenne előnyös. Az exkluzívok a konzolgyártóknak lennének előnyösek. A játékkiadóknak meg, hogy mindenre ki tudják adni közös könyvtár mentesen. Kíváncsi vagyok melyik felé fog elmenni a piac.
#3
#1: Gyááá, ne mondj ilyet, mert megidézed a térítőt:D