Amerikai toplista: decemberben is Call of Duty

Közzétette az amerikai játékpiac teljesítményét monitorozó legfrissebb jelentését az NPD Group, ezúttal azonban nem csak a decemberi hónapra, hanem a teljes évre és az évtizedre vonatkozóan is kaptunk toplistákat.
  • Írta: fojesz

Kommentek

#37
#33: A számok valóban nem hazudnak. A legsikeresebb konzol ex centrikus eléggé, a leggyorsabban fogyó pedig 90%-ban exet tol. Az aktuálisan legsikeresebb konzol játékeladásai között, a top 10 első két helyén konzol exkluzív játék áll és további 2 kizárólag platform exluzív is ott van magasabb eladásokkal mint a legsikeresebb multiplatform címek 99%-a. Ahogy mondod, majd legközelebb... :)
#36
#35: A Studio Japan, Atlus, Vanillawere-nek vannak a legkülönlegesebb játékai, nyugodj bele hogy a sony továbbra is finanszírozni fogja őket. Hacsak nem ment el teljesen az eszük! Mellesleg a P5 szerintem az egyik ha nem a legjobb, legnagyobb ex jelen generációban ps4-re.
#34
#33: Első körben a “gigaexek”miatt van 100 milló ps4 vásárló. Erre a köv genben a sony még jobban rá fog gyúrni, még több exkluzív cím fog készülni.
#32
#28: Ehhez az érveléshez térj vissza, ha lesz PS-en Halo, Gears, stb. Addig sajnos nem elfogadható. De az x-box és pc kombó kimeríti a multiplatform fogalmát, akkor gondolom az is, amikor egy játék kizárólag konzolokon elérhető. Segítek, nem. Ezeket nem tekintjük multiplatformnak, még akkor sem, ha "multi"-t rugalmasan kezeljük. Játékipari szóhasználat szerint a multiplatform címek azok, amik elérhetőek a konkurens konzolkon és pc-n. Xbox-PS-PC. A Switchet valamiért ebből egyébként ki szokták hagyni. De felhasználom analógiaként, van játék ami PC-n és Switchen elérhető, azt sem tekintik multiplatformnak.

Az utolsó bekezdés pedig téged minősít. Belegondolni se merek milyen szintű sérültségre vall, hogy egy konzolok-ex viszonylatban én hozok érveket, hogy miért igenis jelentős az ex PÉLDÁUL a PS életében (amit te hoztál fel, hogy nem az, nem én), akkor egyből sony fanboy vagyok. Egyébként inkább annak gondoljanak, mint annak aminek téged...

A fikázás pedig degradálást is jelent. És te azzal, hogy egy bizonyos dolgot kisebb jelentőségűnek tűntetsz fel vagy gondolsz, mint amilyen, az bizony kimeríti a degradálás fogalmát. Ergó fikázod. Az, hogy nem érted egy szó jelentését vagy szűken értelmezed azt, nem az én hibám.
#31
#30: Ne írogasd hogy ignorálsz, hanem ne válaszolj te szerencsétlen. Az jelenti azt hogy ignorálsz. Csak örülni fogok neki hidd el. :)
#29
#27: :D jó van nyuszi! Nyusz-nyusz! Még valami? Hogy milyen szar ember vagyok? HaHaHaHa! Vagy csak ennyit tudsz? Kb mint az óviban. Próbálkozz jobban mert ez így nagyon gyengus nyuszikám. :(
#26
#21: Akkor kvittek vagyunk ultimaci. :D Bár engem nem bannoltak egyszer sem. Téged hànyszor is...?;) Mert annyi eszed nem volt hogy időben leállj vagy ismerd a határokat. Beszarok rajtad, te vagy a legszórakoztatóbb idióta a gk-n. Olyan vagy mint az ökör. Mindenki rajtad röhög de erősködsz tovább és mondod a hülyeséget és még mi nem értjük az “ érvelésed”. Inkább értelmetlenséged. Azt azért ugye tudod hogy azok az emberek arrogánsak interneten akiknek kicsi a pöcsük és a személyes kapcsolataikban nyuszik. Úgyhogy ezentúl nyuszinak foglak szólítani. Te ökör. :D
#25
Helyben vagyunk. A régi jó arrogáns, beképzelt, érv nélküli, egysíkú, személyeskedő semmitmondás. :)

Teszek még egy próbát, egyszerű a kérdés:

"Egyébként miért nincs a piacon olyan konzol, és miért nem maradt meg soha olyan konzol a piacon ami nem kínál(t) exkluzív tartalmat?"

Egy normális, egyenes, férfias, értlemesen megfogalmazott választ kérek, nem ilyen interneten arcnélkül, tétnélkül személyeskedő, gyáva szarrágást.
#20
#19: "Az érdekesség kedvéért egy Sony eladás is álljon itt, ahol egyébként 1 ex sincs, az első a GTA5, konzol ex, a következő konzol ex pedig a RDR2, ami az 5."

Elírtam, bocsi, MS/Xbox eladás akart lenni.
#19
#13: Azért az igazság kedvéért említsük meg, hogy a Top 10 ps4 games eladások között ott van 2 only PS4 játék és az első 2 helyen legalábbis ideiglenesen konzol (KONZOL! nem ps4...) exkluzív játék áll. Mert nem fontosak ugyebár. Kizárólag Ps4-en veri a Spiderman az Infinite warfaret, ami az évtized 15. legnépszerűbb címe.

Sajnos ezen kár vitázni. Soha senki nem állította, hogy PS4-et csak az exek miatt vesznek (még akkor se, ha az oldalon egyébként 10 ps tulajból egyébként 8 ezt hozza fel indoknak ugyebár, de ez nem reprezentatív). Az állítás annyi, hogy az exek szerepe kibaszottul fontos. Egyébként jelenleg 2 platform van, ami nagyon rágyúrt ezekre, az egyik jelenleg a leggyorsabban fogyó konzol az USA-ban (jelen esetben beszéljünk ugyebár USA-ról), a másik pedig minden idők 2. legtöbbet eladott konzolja és talán összességében a legjobban fogyó (mármint hamarabb érte el a 100 milliót mint a PS2 is talán, de ebben nem vagyok biztos hirtelen).

És ne felejtsük el, ez USA. Itt a COD olyan mint nálunk az Egri csillagok. Európában valószínű fele ennyi COD se lenne, cserébe lenne 5 FIFA, Ázsiában pedig lenne a 20-as listán 10 olyan amiről te életedben nem hallottál és egyébként közülük 4 ps4 ex, csak itt a kutyát nem érdekli. Az érdekesség kedvéért egy Sony eladás is álljon itt, ahol egyébként 1 ex sincs, az első a GTA5, konzol ex, a következő konzol ex pedig a RDR2, ami az 5.

https://www.gamespot.com/articles/top-10-best-selling-ps4-games-and-exclusives-of-al/1100-6470081/

https://www.gamespot.com/articles/top-10-best-selling-xbox-one-games-and-exclusives-/1100-6470080/

Sajnos az egész érvelésed ott komolytalanodik el, amikor nekiállsz fikázni 10-15 milliós eladásokat, mert a Switch tud többet is... Igen. Csak egyébként a COD-okon, a Fifákon, és a Rockstar játékai kívül viszont senki más, és 4-5 milliós eladásoknál multiplatform címek a seggüket verik a földhöz és mennek Hawaiira nyaralni az összes fejlesztővel és az asszonyokkal/kurvákkal.

Egyébként miért nincs a piacon olyan konzol, és miért nem maradt meg soha olyan konzol a piacon ami nem kínál(t) exkluzív tartalmat?
#18
YanezModerátor
#17: Egyébként most néztem utána, összesen kb 70 millió ps ex játékot adtak el. Tehát még eladásban sem a negyede a 100 milliónak.