HWSW: Látványosan zuhant a Twitch nézettsége

  • Írta: fojesz
  • 2020. január 17.
  • Hír
Link másolása
Érdekes mozgolódás figyelhető meg a játékos streamingplatformok piacán, ami az összes főbb mutatót befolyásolja - írja nagytestvérünk, a HWSW. A Twitch utolsó negyedéve rosszul sikerült, miközben a konkurencia erősödik.

Még mindig a Twitch számít a legnézettebb játékos élő videostreaming-platformnak, de jelentősen vesztett népszerűségéből az átigazolási hullám miatt - derül ki a Streamlabs és a Newzoo 2019 negyedik negyedéves jelentéséből. Még a harmadik negyedévben a sztárjátékos Ninja jelentette be váltását a platformról a Microsoft-féle Mixerre, de ez akkor még csak enyhe lassulást hozott a Twitch videóinak nézettségében. Az év utolsó hónapjaiban viszont sorban vándoroltak el húzónevek más platformokra, Michael “Shroud” Grzesiek szintén a Mixerre, Jack “CouRageJD” Dunlop a YouTube Gaming Live-ra, míg Jeremy “Disguised Toast” Wang a Facebook Gamingre.

Mindez a harmadik negyedévről a negyedik negyedévre közel 10 százalékkal kevesebb nézőt eredményezett a játékosokat eredetileg kiszolgáló Twitchnek, ami a 2018 harmadik negyedéves nézettségi adatokig lökte vissza a platform statisztikáit a nagyjából 2300 millió órás megtekintőszámmal. Ennek ellenére a teljes 2018-as évről 2019-re a Twitch még mindig 12 százalékos növekedést tud felmutatni ezen a területen.

Eközben a konkurencia egyre erősödik - további részletek a HWSW cikkében!

7.
7.
delphijos
#5: Elhiszem, amúgy nem “lenézni” akarom a dolgot, csak inkább úgy fogalmazok akkor hogy ENNYIRE már nem foglalkoztat a gaming. Ide ( meg még 1-2 helyre ) feljárok , de az amit írsz, engem már nem érdekel.
6.
6.
PaprikaJancsi
#5: Teljes mértékben egyetértek!
5.
5.
VoidPancake
#1: Itt nem feltétlen arról van szó,hogy más játékát nézd. Ezek gaming közösségek, legalábbis azok a csatornák amelyeket én szoktam követni ezen eszmét helyezik előtérbe. Amikor felmegyek, és köszönök, vagy megkérdezem mi a helyzet, kapok választ az adott streamertől, és tudja ki vagyok, tehát aktív beszélgetés folyik. Persze ezek a csatornák nem "Ninja szintűek", azokon ahol ilyen több ezres a nézettség, ott csak a flood megy szarásig.
4.
4.
delphijos
#3: Csak arra akartam célozni, hogy mindenhol ahol “tartalom” van, ott ilyen jellegű verseny is van. Nem az hogy mindenen van minden, és a “melyik a jobb”....
3.
3.
SLi
#1: az mondjuk nincs a cikkben hogy akik elmentek twitchről 70-80 százalékát a nézőiknek elveszítették
2.
2.
PaprikaJancsi
#1: Ne is tud meg, hogy mennyiért kapott helyet Ninja a mixeren XD szíve megáll az embernek
1.
1.
delphijos
Na, úgy fest itt se a “melyik a jobb platform” harc megy, hanem az “exkluzív” tartalom. Adják-veszik a népszerű figurákat. Mert gondolom egyik se azért váltott mert nem volt jobb dolga. Mondjuk ez az ami a gaming-ben egyáltalán nem érdekel. Hogy mások játékát nézzem.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...