Folytatást kap a The Order: 1886?

Nem először hallani pletykákat a The Order: 1886 lehetséges folytatásáról, de most egy meglehetősen megbízható forrástól futottak be izgalmas részletek, amelyek arra utalnak, jöhet a lövölde következő felvonása.
  • Írta: Shifty

Kommentek

#56
#53: Anno mikor néztük öcsémmel, annyira szakadtunk hogy mi is elkezdtünk ilyen alászinkronizálást csinálni a Dallasból. Az se volt jobb! :D
#55
#46: Az Infinit játéknak sajna kissé valóban szar, de a történetvégi csavar miatt szerintem megéri végigtolni. Na de maradjunk Rapturenál, amit leírtál azzal mind egyet is értek. De azt ne hadjuk figyelmen kívül, hogy ha Rapture-t lecsupaszítjuk a neonfényes, art decos máztól, maga a város működtetése, berendezései és azok dizájnja, kőkeményen Steampunk. És nagyon is dominálnak benne a mechanikus fogaskerék motívumok, a pneumatika, de még a fegyverfejlesztés is ebből táplálkozik, a shotgunra szerelhető rézfúvókák, a Tesla burok a kettőből amiben cikázik az áram és még sorolhatnám, olyan szinten vegyíti a ezek a válfajokat, hogy még a Clockpunk is megtalálható benne. Ebből fakadóan a formavilága sem csak szimplán WW2 utáni időket tükrözi, mert egy nagy olvasztótégely ez az egész univerzum. :)
#54
#51: Lol, de régen is volt.
Mondjuk a Dallasról nekem még Galla is sokszor eszembe jut :)
#53
#52: Szarok a farmodra bazdmeg.
Büdös kurva vagy mindig is az voltál.
#52
#51: Oké gyere...felállok meghalsz...gyere ki te vén fasz!
#51
#49: Nyomok olyan sallert bazdmeg véged lesz mint a Twin peaksnek bazdmeg.

Dallasról mindig ez ugrik be.
#50
#49: Akkor nem játszottál a Dallas - The Video Game-val, mert sokkal brutálisabb benne Jockey és lehet lovagolni Lucy-val lovon meg Samantha-val részegen Bobbyn. xD
#49
#48: A doom meg a szegény ember red dead redemption-je, és a készítők elmondásuk szerint sokat merítettek a Dallasból.
#48
Szerintem a bioshock pikpukk punk és punktum!
#47
Amúgy akad aki a dieselpunkot is hülyeségnek tartja és "biopunknak" definiálja. :)
#46
#45: Én azt egyébként még el is fogadom, hogy a dieselpunk el alműfaja a steampunknak. Ettől még egy szépen és élesen elhatárolható dolog a kettő. :)

Az art deco egyébként egy fontos dolog és fontos különbség. Az Infinite (amit én nem tudtam befejezni mert bár érdekelt a története, számomra rettenetesen unalmas volt és mindig félbemaradt, így előfordulhat étvedés részemről) Az 1910-es években, ha úgy tetszik egy viktoriánusabb világban játszódik, míg a Bio 1-2 60-as, 70-es évek emlékeim szerint. Ahol már nem a fogaskerekek és a gőz az úr, hanem a diesel mondjuk. Én elhiszem, hogy neked nagyon hasonló a kettő, "minden kínai is egyforma", de igazából nem. A steampunkra nagyon jellemző a viktoriánus korszak. A divat, nagyon tipikusan abból az időből van. Lásd pl. az Order 1886. :)

Az art deco egy komplett iparművészeti irányzat. Nem csak az építészetben volt jelen. A Bioshock 1-2-ben is vannak a propaganda plakátok, szobrok, bútorzatok, ezek mind-mind remekül adják vissza az art deco. Kicsit is Orwelli világ szájszaggal nyakon öntve. Steampunk-ban általában inkább a királyság-köztársaság vetül fel mint "eszmei ellentét", a diespunkban ez már kicsit fókuszáltabb a kommunizmus-kapitalizmus ellentétére, a fasizmus és a demokrácia is fontos "hangulati elemek". Az öltözetek, a fegyverek is már a világháború utáni időket idézi. Nehéz ezt megfogalmazni, én ezért linkeltem amit linkeltem. Ott kitér a fegyverekre, a tipikus témákra, a használt anyagokra, a tipikusabb nyersanyagokra, stb.

Vernét, ha már említetted, szerintem tök jól reprezentálja a Steampunkot. A dieselpunk az már kicsit Orwell: 1984-es világa számomra.
Az furcsa nekem, hogy ránézésre nem érzed mennyire szignifikánsan eltérő a látványvilága a Bioshock 1-2-nek és az Infinite-nek. :) Még amit megemlítenék magam részéről, hogy talán-talán a dieselpunk egy kicsit komorabb, komolyabb, sötétebb, "darkosabb".

Na de nem kell ezen veszekedni azért... :) Ami jó, hogy kurvára kedvet kaptam a Bioshock szériához. Hátha már egyszer azon a gennyes infinite-en is átrágom magam... A picsába lehet egy ennyire jó játék ilyen unalmas... Kész ellentmondás az a cucc...
#45
#44: Ne linkelj, mond el a saját szavaiddal mi a különbség az Infinyt és a 1-2 rész között. Amik egyébként a sztori szerint is majdnemhogy egy idősíkban léteznek, mivel minden olyan technológiát ami lehetővé tette Columbia létezését a jövőből, azaz a Bioshock 1-2 rész világából nyúlták le. Azaz ez a két világ szinte azonos, a motiváció, az elnyomó rezsim elleni lázadás a két történet egyfajta vezérfonala, a dizájnbéli motívumok is szinte mind egyeznek, az art deco stílus pedig csak részletkérdés, mivel az csak az adott kor 40-50 évek építészeti stílusát definiálja, de magát a műfajt nem. Te kis suhanc.
#44
#41: Ahogy mondtam, megközelítőleg sincs fingja sem arról mi a steampunk mi a dieselpunk, de még arra sem képes hogy a linkeket olvassa tanulmányozza. Tipikus buta ember aki képtelen beismerni ha hibázik, és csak légből kapott baromságokat dobál mint "szegény ember bioshockja" meg a Thief alkotói onnan merítettek, mindent ami a fejéből pattan ki...Köze nincs az egészhez,csak tolja fullba. Hagyd rá. Lentebb is linkeltem,fogalmatlan.
#43
#41: Ok, de ha egyszer ott van az a francia film is, amiben Ron Perlman is szerepel a 80 évekből vagy a Wild Wild West... stb. Egy az egyben azokra a motívumokra épít mint a Bioshock 1 vagy 2 dizájn terén és ezek Steampunk filmek, nem is beszélve Verne Nemojáról és a tengeralattjáróról amiről (ok csak utólag), de egy az egyben Rapture jut róla eszembe. Ennél régebbi műveket nem olvastam ebben a műfajban, de eleve a Steampunk kifejezés sem létezik csak a nyolcvanas évektől és úgy próbálják utólag alkategorizálni az egyes régebbi műveket. De utólag ez egy kicsit már olyan belemagyarázás szagú, mivel az egyetlen amit ténylegesen ellehet választani a Steampunk műfajon belül az a Ciberpunk mint olyan, de pl. a Dieselpunk ugyanúgy használja azokat a motívumokat, mint az áram, mechanikus vagy gőzgépek, fantasy, Sci-fi...stb,mint a Steampunk. Most akkor mi van? Én elhiszem, hogy egyes irodalom történészek jobban szeretnék tudni mi volt az akkori írók fejében, de ez csak bonyolultabbá teszi a dolgokat és nem is biztos, hogy az úgy van. Szerintem a Steampunk kifejezés bőven a paradigmája alá vonja a többi kategóriát, kivéve a Ciberpunkot, mert azok rendszerint mindig a jövőben játszódnak.
#42
#41: Teljesen felesleges,olyan dolgokat állít amik csak a fejében léteznek hogy igazolja a faszságát. Tőle csak a szokásos rá kell hagyni.
#41
#35: https://dieselpunk.fandom.com/wiki/Steampunk_VS_Dieselpunk

Más a téma, más a stílus, mások a korjegyek. tényleg nem basztatni akarlak amúgy. Elég jól leíja ez zanzásítva a lényeget. :)
#40
#39: Van egy rossz hírem, hogy ez a nagyívű újévi fogadalmad láthatóan fabatkát sem ért, mert még mindig ugyanolyan hatalmas pofával ugrasz bele olyan vitákba puszta szavakon lovagolva amiknek az összefüggésével sem vagy tisztában. Egyébként meg emlékszem annak idején mintha tettek volna utalást a Thief készítői a Bioshockra játékmenet terén mint ihletforrás, mivel a Bioshock elég nagy siker volt és nem sok idő van a két játék megjelenése között, plusz ott van az a tény amivel láthatóan megint nem vagy tisztában, hogy a Bioshock 1-et annak idején defintely Fps-ként is emlegetették egyes szaklapok. De nem akarok a lelkedbe gázolni, hívhatom én a Thief-edet a Bioshock kistestvérének is ha így jobban tetszik.)
#39
#38: Mert baromságokat állítasz...A bioshock 1-2 sosem volt steampunk. A dishonored ami amellett hogy,steampunk meg egy teljesen más játék aminek a gameplay része mérföldekkel összetettebb és tartalmasabb mint a bioshock pláne hogy más műfaj. Arról nem is beszélve hogy a Bio első része volt kiemelkedő az is azatmoszféra miatt, gameplay tekintetében ritkaprimitív akciójátékamiben bigdedikre vadásztunk alkalomadtán. A 2 jóval gyengébb volt a hangulat ésatmoszféra is oda lett bigdediként. Az infinitit meg inkább hagyjuk...De biztos a szegény ember bioshockjaként emlegeti rajtad kívül más is miközben semmi közük egymáshoz...Persze hogy lemegy az ember alpáriba ha fullba nyomod a kretént de igaz minek ezen kattogni idénre úgyis megfogadtam hogy nemállok bele sötét emberekbe akiknek hiába irják többen hogy hülyeséget ír,csakazértis tolja, hát hagylak is. Csak magadból csinálsz hülyét az ilyen kijelentésekkel, további jó szórakozást hozzá. Igen, ez van.
#38
#37: Elhiszem, hogy sok volt a cukor a kakaódban, de ne legyél már ekkora albínó. Mellesleg a Dieselpunk a Steampunk egy alkategóriája, de attól még mindkettő kőkeményen a retrofuturikában utazik. Az artdeco meg egy belsőépítészeti stílus és akkor mi van? A mai napig jelennek meg filmek, játékok.. stb, amikben az art deco stílus itt-ott visszaköszön műfajtól független, többek között az Infinty-ben is voltak ilyen helyiségek ahol tetten lehetett érni a dizájnban. Szerintem erről ennyit, részletkérdésekről beszélgetünk, de te megint lemész alpárba, de hát ez van. :)
#37
#35: Nem, ott sem kismillió oldalon leírják hogy a steampunk a bioshockra téves...De jó látni hogy annyira bizonytalan vagy gyorsan guglizol is mert fingod nincs miről beszélsz.

Ajánlom figyelmedbe:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Dieselpunk

A képek magukért beszélnek pláne ha az art deco-ra is rákeresel....