Belehúz exkluzívok terén a Google Stadia

A Stadiát rengeteg kritika érte a rajtja után, aligha meglepő, hogy a Google igyekezett elébe menni a találgatásoknak, és már most felvázolta, hogy milyen újdonságokra számíthatnak az előfizetőik a közeljövőben.

Kifejezetten sűrű év vár a Google Stadia előfizetőire: a Google már most belengette, hogy milyen újdonságokra számíthatnak a felhasználóik, igaz, valamivel több konkrétumot azért elviseltünk volna.

A tervek szerint az idei év folyamán több mint 120 játék érkezik a Stadia kínálatába, ezek között pedig számos exkluzívot találunk majd. Csak június végéig több mint 10 olyan játék érkezik, amely elsőként a szolgáltatás előfizetői számára lesz elérhető.

A Google címeket még nem mondott, az ígéretei szerint azonban hamarosan többet is elárulnak a témában. A Stadia jelenleg egyetlen (ideiglenes) exkluzívval rendelkezik, ez a Gylt, illetve készül még a Spitlings és az Orcs Must Die! harmadik része is.

A Google emellett a házon belüli fejlesztőbrigádját is igyekszik megerősíteni: viszonylag friss hír, hogy a cég felvásárolta a hónap végén megjelenő Journey to the Savage Planet készítőit.

A következő három hónap folyamán a Stadia funkcionalitása is bővül: a webes játék már támogatni fogja a 4K-s felbontást és a kontrollerek vezeték nélküli használatát, emellett több androidos telefonon is elérhető lesz a szolgáltatás - jelenleg csak a Pixel-készülékeket ismeri a rendszer.

21 komment - szólj hozzá!