Xbox Adaptive Controllerrel is játszható a Zelda

Rory Steel kislánya, Ava rajong a The Legend of Zelda: Breath of the Wildért, de olyan fogyatékkal él, ami miatt nem tudott a Nintendo Switch kontrollerével játszani. Édesapja szerencsére meg tudta oldani a problémát.

Rory Steel kislánya, Ava imádja a The Legend of Zelda: Breath of the Wildot, de sajnos motoros neuronproblémával küzd, így komoly kihívás lenne neki a Nintendo Switch kontrollerét használni. Mivel nem tudott játszani a kedvencével, édesapja úgy döntött, barkácsol kislányának egy olyan kontrollert, amivel sikeresen hidalják át a problémát. 

Így került képbe  2018-ban az egyik legjobb találmánynak megszavazott Xbox Adaptive Controller, amit kifejezetten azért fejlesztett ki a Microsoft, hogy a különböző fogyatékkal élő játékosok is gond nélkül játszhassanak kedvenceikkel. Steelnek annak ellenére nem volt könnyű dolga összehozni a Switchet és az Adaptive Controllert, hogy egyébként az Egyesült Királyságban található Digital Jersey Academy vezetője, azaz nem áll távol tőle a téma.

A fáradozását végül szerencsére siker koronázta, így Ava hatalmas mosollyal az arcán fogadta édesapjától kapott ajándékát.

2 komment - szólj hozzá!