Rekord közeli számok a The Witcher-sorozatnál

A Netflix legfrissebb pénzügyi helyzetjelentéséből derült ki, hogy remekül rajtolt a The Witcher, a számok alapján az adaptációé lehet a legnézettebb első évad a szolgáltató sorozatai közül.

A Netflix pénzügyi helyzetjelentéséből tudtuk meg, hogy eddig több mint 76 millió "háztartás" látta a The Witcher-sorozatot, ami azt jelenti, hogy a Henry Cavill főszereplésével készült adaptáció első évada lehet a legtöbb megtekintést elérő nyitány a szolgáltató sorozatainak történetében.

Ezen a ponton érdemes persze megjegyezni, hogy a Netflix finoman szólva is furcsán számolja a megtekintéseket - erről a The Hollywood Reporter írt cikket. Míg korábban az számított egyetlen megtekintésnek, ha valaki megnézte az adott cím 70 százalékát, most már elegendő az is, ha két percet elfogyasztott belőle. Vagyis szó sincs arról, hogy ez a 76 millió háztartás végigülte a teljes évadot.

A Netflix szerint azért változtattak a módszertanon, mert így a rövid és hosszú címeket egyenlően tudják kezelni, nem is beszélve az interaktív anyagaikról, amelyeknek nincs fix hosszúsága. Ez nyilvánvalóan jelent egy mesterséges ugrást a nézőszámban, a cég szerint átlagosan 35 százalékos különbség tapasztalható: például az Our Planet​ című dokusorozat esetében korábban 33 millió nézővel számoltak, most viszont 45 millióval.

15 komment - szólj hozzá!