Cyberpunk 2077 - optimalizációs gondok?

  • Írta: Shifty
  • 2020. január 23.
  • Pletyka
Link másolása
Egy lengyel bennfentes, Borys Nieśpielak nemrég egy podcastben vendégeskedett, ahol elárulta, hogy tudomása szerint azért csúszik a Cyberpunk 2077, mert a csapat sokat küzd a játék konzolos optimalizálásával.

Egy héttel ezelőtt jelentette be a CD Projekt RED, hogy kénytelen elhalasztani a Cyberpunk 2077 megjelenését. A stúdió vezetője szerint az öt hónapos csúszás azt is jelenti, hogy komoly  túlórázások várnak a csapatra, ráadásul ez a késés a játék korábban beharangozott multiplayer módjának megjelenési időpontjára is hatással van.

A halasztást azzal indokolta a lengyel csapat, hogy több időre van szükségük a polírozásra, a hibák kijavítására. Egy lengyel bennfentes, Borys Nieśpielak szerint azonban csak arról van szó, hogy a jelenlegi generációs konzolok teljesítménye egyszerűen kevés ahhoz, hogy megfelelő minőségben fusson rajtuk a játék. Nieśpielak külön kihangsúlyozta, hogy a legnagyobb gond az Xbox One alapkiadásával van, amelyen a játék legutóbbi változata alig akart elindulni, amikor pedig sikerült működésre bírni, borzasztó élményt nyújtott.

A CD Projekt RED pedig nem szeretne egy The Witcher 3-hoz hasonlóan botrányos rajtot elkövetni, ezért inkább úgy döntöttek, mindent elkövetnek azért, hogy optimalizálják a játékot.

A Cyberpunk 2077 2020. szeptember 17-én jelenik meg PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

89.
89.
manderel
#84: "ahogy fùjja a szèl a fàk lombkoronàjàt. Ahogy hajlanak a fàk àgai"

Ez mondjuk kifejezetten látványosan meg volt animálva a Witcher 3-ban. Ha ennyiszer végignyomtad, gondolom tudod. Azt nem mondom, hogy ebben nincs nála jobb, mert a konzolexkluzívokhoz nem volt szerencsém. De pont ezt kiemelni gyengeségnek, összehasonlítási alapnak, elég meredek.
81.
81.
adamsfamily
#55: Akkor valamit nagyon rosszul csinálsz.Nekem jó ha 300-ban volt a gépem,amikor vettem és FHD-ban 50-55 fps-eket ultrán simán produkál a gépem,pedig 2017 elején raktam össze.Ráadásul csak egy 8gb-os rx480 van benne,16 gb memóriával és egy i5 7600k-val.Az első játék,amin néhány beállítást ultráról le kellett venni high-ra a Sw Jedi:Fallen order volt.
71.
71.
delphijos
#68: Vagy 5000x élsimitás van bekapcsolva :D
68.
68.
manderel
#55: Ha egy 600.000-es PC-n, Full HD-ban, kompromisszumokat kell kötnöd a látványt illetően, valami nagyon el lett szúrva a komponensek összeválogatásánál.
38.
38.
Nekem az a tapasztalatom, hogy előrendeltem a dobozos GOG-ost. Az egy műanyag DVD tok tele matricával meg anyámmal + egy papíron egy kód GOG-hoz. Ezt én akkor megtettem, amikor az első adandó alkalom volt, hogy lehetett (2019.06.12.). Idén áprilisi megjelenésre ígérve. Amit most eltoltak ugye szeptember 17-re. Csakhogy olyan lett ugyan az az előrendelés kis ideje, hogy ha most rendeled, akkor kapsz hozzá fém bobozt is. És néztem, hogy az az én rendelésemre nem érvényes, hiszen én még fémdoboz nélkül rendeltem elő (ugyan annyi pénzért).

Szóval szerintem egyrészt most, a megjelenés előtt is, másrészt pedig a megjelenés után fog kiderülni, hogy milyen jó fej valójában a CDPR. Persze ingyen DLC-k lesznek. Megtehetném, hogy visszamondom a megrendelést (65€ amúgy) és rendelek egy fémdobozos megoldást.... De nem akarom. Kiváncsi vagyok, hogy az egész csak az új előrendelőkről szól, vagy ha már "évekkel ez előtt" kifizetted, akkor kapod-e a vasat is hozzá.
36.
36.
GAMEROD
#33: A PS4 hdd-jét simán ki lehet cserélni SSD-re. Ugyanaz a méret, ugyanazok a csatlakozók. Csak a firmware-t kell feltelepíteni rá pendrive-ról aztán már megy is.
33.
33.
Duken
Állítólag a ps5-nél az ssd 50%-al gyorsabb lesz mint az xs-nél az újabb hírek szerint. Szkeptikus vagyok de meglátjuk. Azért az durva lenne. Nem pöcsömnyi különbségről lenne szó mint a pro és a one x között.
31.
31.
GAMEROD
#26: Nem azt írtam hogy a jelen generációra nem jön, hanem hogy gondolom a készítők is azt szeretnék ha full pompájában jelenne meg a játék elsőre, ne egy butított kifakult vacakot kelljen bemutatni a közönségnek, mert akkor egyértelmű hogy az a kép fog kialakulni mindenkiben a címről. Az első benyomás a legfontosabb. Ha majd mindenhol lepontozzák megjelenéskor mert a gyengébb hardver miatt nem hozza az elvárásokat és még mód sincs egy jobb hardveren bemutatni mert azok még nem jelentek meg az senkinek se jó.
29.
29.
Banderas
Valószínű ugyan az lesz mint a shadow of mordor esetében . Azt is gen váltás idejében adták ki. Na ott volt butítás ps3 és ps 4 között . Addig meg úgyse hirdetik a next genre a játékot , amíg nincsenek hivatalosan bejelentve. Tudom tudom a box már be van de az se teljesen.
26.
26.
Yanez
#24: Csakhogy a CB nem nextgen címként volt bejelentve. Viszont talán tényleg az lenne a legjobb, ha elengednének a kurrens gent, legalábbis ennél a játéknál. Persze ott az XOX és a Pro, ami pofánköpés lenne, ha nem jönne ezekre, de ha már ezekre jön, akkor a sima box és ps-re is jönnie kell, különben az lenne a pofánköpés. Nem könnyű eset, de a srácok majd megoldják... vagy nem, és egy bughalmazt adnak ki, amit egy évig fognak pecselgetni, míg bele nem törik a pecsük.
25.
25.
hedzsooo
A Witcher 3 is máig is a legszebb open-world RPG PC-n (modding nélkül is), a Cyberpunk 2077-el is csak szeretnék megelőzni a korunkat...

A gond csak tényleg az lehet ezzel, hogy ugye multiplatform címnek készül a Cyberpunk 2077 is, mint annó a Witcher 3 is már, viszont azóta jópár év eltelt ugye...

Az előregedett, jelenlegi konzolokba mindent pedig beletolni nehéz lehet, illetve lehetetlen is természetesen, a kérdés csak gondolom most az hogy mit is áldozzanak be jobban a jelenlegi konzoloknál a jobb teljesítményért cserébe...
24.
24.
GAMEROD
Nextgen játék nextgen hardverekre való, nagyjából ennyi a lényeg. Ha kiadnak egy minden tekintetben butított vackot elsőre, akkor az a vélemény is fog kialakulni róla. Nem fog ez megjelenni addig amíg ki nem jönnek a következő konzolok az fix.
23.
23.
#21: Valóban. És ilyenkor rossz a tudat, hogy én már akkor előrendeltem és kifizettem a videókon látható játékot, amikor még nem volt szó konzol "optimalizálásról". És vélhetően innentől kezdve, amíg megjelenik baltával fogják írtani a cuccot.

Már kérdés, hogy ha kézhez kapnám a motyót most, kb lehet, hogy szárazon análozná meg a gépemet. De ha van, amin fut, akkor fejlesztenék miatta, mint a régi szép időkben. A global bevilágítás szokott ilyenkor kicserélődni. Az, ami miatt a trailerek különböznek a játékoktól, mint pl az Anthem, UC4, Witcher 3, Watch Dogs stb esetében. De elvileg a next gen konzolok arról híresek már most, hogy irgalmatlanul erősek ilyen téren. Jó nagy álleejtős őrültség lenne a részükről, ha most az egész kócerájt a földhöz vágnák, hogy szupi élvezetes legyen Xbox One S-en. Szóval a remény hal meg utoljára.
21.
21.
delphijos
#20: Pont ezt irtam alább. Viszont szerintem ilyen jellegű "szétválasztást" meg nem csinálnak. Egy Switch port készitése egy programnál persze más ( sokszor más is csinálja ) de most sincsenek ilyen jellegű elválasztások a sima meg az x verzió között. Max hogy a felbontás és / vagy az fps más, esetleg a látótáv korlátozva van, a textúra pakk más....
20.
20.
Csak azt remélem, hogy nem kezdik most el azt csinálni, hogy megfogják a "kész" játékot és elkezdik nyírbálni, hogy marketing rizsa ugyan azt az élményt nyújtsa mindenen. Bár mondjuk a Witcher 3-nál pont ezt tették. Szerintem azt kéne tenniük, hogy külön kezelik a sima PS4 és Xbox S portokat a Pro - X - PC - Nextgen-től, és azokat nyírbálják csak, amiket kell. Most ezzel én nem rosszat kívánok azoknak, akiknek olyan a gépük. De ilyen esetben, ha 10 fps-el megy a játék most egy xbox s-en, akkor hiába minden optimalizálás, előbb utóbb olló kell. Geometriát kiszedni, csillogó tereket befalazni, ködöt rakni mindenhova, fényeket kiszedni. Csak nekem nem tetszene, ha ettől a nagy optimalizálástól kialudnának a fények az erős gépeken is.
1.
1.
Dízel
Cd project red amit letesz az asztalra az mindig megelozi a korat. Meg fel ev csuszassal olyat alkotnak mint amit utana evrkig emlegetnek, nem csak a witcher 3 hanem az elso resz is korszakalakoto volt. Ehhez merten meg a technikai igenyei is magasabbak.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...