Red Dead Redemption II - felpörgött a PC-s eladás

A Superdata legutóbbi felmérése szerint nagyon jót tett a PC-s Red Dead Redemption II-nek, hogy Steamen is elérhetővé vált, decemberben ugyanis simán megduplázta az eladásait a játék.

A GamesIndustry.biz számolt be róla, hogy a Superdata készített egy felmérést a decemberi digitális játékköltésekről, amiből kiderült, hogy a karácsonyi szezon utolsó hónapjában 9,8 milliárd dollárt költöttek a játékosok digitális játékvásárlásra, ami 8 százalékos növekedés 2018-hoz képest. Az elemzőcég adatai szerint főleg a mobilos költések terén voltak aktívak a játékosok, mert ott 28 százalékos növekedés volt megfigyelhető, míg PC-n 4, konzolokon pedig 25 százalékos csökkenést mértek.

Telefonokon a Clash of Clans vitte a prímet, ami csak decemberben 158,2 millió dollárt szedett össze. Konzolon a Call of Duty: Modern Warfare szerezte meg az első helyet, a játékosok ugyanis 78,7 millió dollárt költöttek in-game tartalmakra. Ez utóbbi egyébként elég komoly eredmény, mert amíg itt egy hónap alatt szedett össze ennyi pénzt a Modern Warfare, addig a Black Ops III 92,9 millió dollárt szedett össze, de neki egy teljes negyedévre szüksége volt ehhez.

A Grand Theft Auto V még mindig nyomtatja a pénzt, decemberben 84,7 millió dollárt hozott a Rockstarnak, köszönhetően a Diamond Casino Heist frissítésnek. A Rockstar a Red Dead Redemption II PC-s kiadása körüli botrányok után végre el kezdhette számolni a pénzt is, mert a Superdata adatai szerint a Steam-megjelenésnek köszönhetően decemberben már egymillió darabot adtak el belőle, szemben a novemberi 406 ezer példánnyal.

107 komment - szólj hozzá!