Két új Silent Hill-játék van készülőben?

Újabb pletykák reppentek fel a következő Silent Hill-játék(ok) kapcsán, a hírek ráadásul megbízható forrásból érkeznek. Ha igaz a szóbeszéd, akkor egy rebootot és egy epizodikus kalandjátékot is leszállíthat a Konami.

Az eltörölt Silent Hills óta nem sok örömhírt halhattak a Silent Hill-széria rajongói, de ha igazak a legújabb pletykák, akkor izgalmas éveknek nézünk elébe. Aesthetic Gamer, aki korábban már többször szivárogtatott pontos információkat a Capcom háza tájáról, elárulta, hogy legalább két játék készül a témában: az első a franchise soft rebootja lenne, a második pedig egy epizodikus kaland az Until Dawn vagy a Telltale-játékok nyomdokaiban. A szivárogtató hozzátette, hogy szerinte jó eséllyel még idén megtörténhet a hivatalos bejelentésük.

Az elhangzottakat természetesen érdemes fenntartással kezelni, elvégre pletykákról és szivárogtatásról van csupán szó, de mi mégsem lennénk meglepve, ha mindez valósnak bizonyulna. A sorozat rajongói hosszú évek óta várnak egy újabb, teljes értékű Silent Hill-játékra, az időzítés pedig most tökéletes lenne. Hiába a csúnya szakítás Hideo Kojima és a Konami között, lehet, hogy a japánok mégis elásták a csatabárdot.

Korábban már hallottunk afelől, hogy Kojima horrorjátékok felé kacsingat, nemrég pedig arról érkezett hír, hogy a fejlesztő kisebb, akár epizodikus játékokkal is foglalkozna - mindez tökéletesen passzol a szivárgásokhoz. Ha ezt megfejeljük azzal, hogy a Silent Hill 2 kreatívja, Masahiro Ito is új játékon dolgozik (amit remél, hogy ezúttal nem törölnek!), egyre biztosabbnak látszik, hogy nem légből kapottak Aesthetic Gamer hírei.

19 komment - szólj hozzá!