A koronavírus a gamervilágot sem kíméli

  • Írta: szlav
  • 2020. január 27.
  • Érdekesség
Link másolása
A Kínából származó, rémisztő sebességgel terjedő járvány már a videojátékok világában is hullámokat keltett. A Plague Inc. vírusszimulátora például sosem volt még ennyire népszerű, viszont van, ahol teljes esport-rendezvényeket fújtak le.

A koronavírus hatására megújult népszerűségnek örvend a Plague Inc. A lassan nyolcéves vírusszimulátor úgy meglódult, hogy azt az elmúlt napokban több játékos játszotta egyidejűleg, mint korábban bármikor - a nagy roham hatására még a hivatalos weboldala is megadta magát. A programért felelős Ndemic Creations természetesen nem győzi hangsúlyozni, hogy a játék szimulációit nem lehet valódi tudományos modellként kezelni. Nem ez az első eset, hogy a Plague Inc. hirtelen népszerűségre tesz szert egy valódi járvány miatt: 2014-ben az ebola kapcsán hasonló híreket közöltünk.

Eközben Kínában sajnos egyre nagyobb méreteket ölt a vírus, ez pedig a videojátékosok közéletét is befolyásolja. A járvány miatt két kínai League of Legends-bajnokságot, az LPL-t és az LDL-t is határozatlan ideig elhalasztották - erről az LPL Twitterén is olvashatunk. A vírus terjedése Kínában egyébként nem csupán a videojátékos eseményeket, de potenciálisan a közeljövőben megrendezésre kerülő összes sporteseményt érinti.

28.
28.
Hofi3
#2: Nem is kell. Ez is csak egy üzleti fogás, hogy fizess érte. Soha életemben, még csak a fejemben se fordult meg, hogy beoltassam magam. Akkor miért van az immunrendszered? Inkább rohadt sok embernél a higiéniával van a gond, hogy a taknya-nyála összefolyik és azért kap el minden szart. Én. pl. túlságosan tisztaságmániás vagyok és ritkán is vagyok beteg.
27.
27.
Hofi3
Nagy az isten állatkertje és a kerítés még mindig k*rva alacsony! Imádom az ilyeneket, amikor tragédiák mozgatnak egy játékot.
24.
24.
Ps fanboy
"Amiről azt gondoltad, hogy a legbrutálisabb aspektusa a vírusnak, arról derül ki, hogy az a rés a pajzson. És szereti a gyengeségeit erőnek beállítani."

Idézet a WW Z ből.
22.
22.
SLi
#20: ember, az egy paródia oldal...
19.
19.
Yanez
#18: Rosszabb esetben akár 1 évbe telhet mire meglesznek a tökéletes védőoltások.
12.
12.
delphijos
Üzleti megfontolások miatt rengeteg dolognál a gyógyszerekkel a tüneteket kezelik / enyhítik. Mert abból több a pénz mintha a kiváltó okra mennének rá.
8.
8.
GAMEROD
A probléma az hogy a média apokalipszist sulykol a jóemberek fejébe. Ez mindig is biznisz volt. Nem vírus miatt fog az emberiség megtizedelődni, hanem a túlnépesedés miatti ellentétek miatt. Arra bárki rájöhet hogy nem mehet a végtelenségig a szaporodás mostani üteme, mert az olyan a földnek mintha egy paradicsomot dobnánk a tűzhangyák közé, felfalják.
7.
7.
adamsfamily
#4: Azért ha az 1-2 ezer fertőzött elindul világot látni,hamar összejönnek a 10-100 ezrek.Mondjuk azt azért ne felejtsük el,hogy kínáról van szó,ahol elég aktívan nyomják a propagandát.Szerintem,ha nem lenne komoly,akkor nem zártak volna le egy 10 milliós várost úgy,hogy senki se ki-,se be nem mehet és erőszakkal is bent tarthatják a karanténban.
Eddig szerintem az összes világjárvány gyerekcipőben kezdte.Szóval egyelőre nem lehet tudni,hogy ebbből mi lesz,de állítólag már Európában és az Egyesült Államokban is megjelent.
4.
4.
GAMEROD
#3: Egy világjárvány nálam 100 millió fertőzöttnél kezdődik, nem 1-2 ezernél. Nagyobb az egész füstje mint a lángja. Ennyi embert érintő fertőzés még egy borsodi kisfaluban is kialakul.
3.
3.
Ooorky
#2: Ma reggel azt írták már 170-en meghaltak tőle, ez tényleg egy globális járvány jele.
Btw. H1N1 és mutációi azóta is fertőznek, csak már nem biznisz.
2.
2.
GAMEROD
Nálam is "kimutatták" a H1N1-et, mikor sima átlag vírussal mentem dokihoz "véletlenül" elfelejtettem beoltatni magam, mégis kigyógyultam ugyanúgy egy hét alatt. Ideje volt 10 év után újabb kamuvírusokkal befolyásolni a gazdaságokat.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...