A koronavírus a gamervilágot sem kíméli

A Kínából származó, rémisztő sebességgel terjedő járvány már a videojátékok világában is hullámokat keltett. A Plague Inc. vírusszimulátora például sosem volt még ennyire népszerű, viszont van, ahol teljes esport-rendezvényeket fújtak le.

A koronavírus hatására megújult népszerűségnek örvend a Plague Inc. A lassan nyolcéves vírusszimulátor úgy meglódult, hogy azt az elmúlt napokban több játékos játszotta egyidejűleg, mint korábban bármikor - a nagy roham hatására még a hivatalos weboldala is megadta magát. A programért felelős Ndemic Creations természetesen nem győzi hangsúlyozni, hogy a játék szimulációit nem lehet valódi tudományos modellként kezelni. Nem ez az első eset, hogy a Plague Inc. hirtelen népszerűségre tesz szert egy valódi járvány miatt: 2014-ben az ebola kapcsán hasonló híreket közöltünk.

Eközben Kínában sajnos egyre nagyobb méreteket ölt a vírus, ez pedig a videojátékosok közéletét is befolyásolja. A járvány miatt két kínai League of Legends-bajnokságot, az LPL-t és az LDL-t is határozatlan ideig elhalasztották - erről az LPL Twitterén is olvashatunk. A vírus terjedése Kínában egyébként nem csupán a videojátékos eseményeket, de potenciálisan a közeljövőben megrendezésre kerülő összes sporteseményt érinti.

29 komment - szólj hozzá!