A koronavírus a gamervilágot sem kíméli

A Kínából származó, rémisztő sebességgel terjedő járvány már a videojátékok világában is hullámokat keltett. A Plague Inc. vírusszimulátora például sosem volt még ennyire népszerű, viszont van, ahol teljes esport-rendezvényeket fújtak le.
  • Írta: szlav

Kommentek

#28
#2: Nem is kell. Ez is csak egy üzleti fogás, hogy fizess érte. Soha életemben, még csak a fejemben se fordult meg, hogy beoltassam magam. Akkor miért van az immunrendszered? Inkább rohadt sok embernél a higiéniával van a gond, hogy a taknya-nyála összefolyik és azért kap el minden szart. Én. pl. túlságosan tisztaságmániás vagyok és ritkán is vagyok beteg.
#27
Nagy az isten állatkertje és a kerítés még mindig k*rva alacsony! Imádom az ilyeneket, amikor tragédiák mozgatnak egy játékot.
#26
#25: Jó észrevételeid vannak! Nem véletlenül Kínából indult ez a vírus és a higiéniának illetve annak hiányának valóban nagy szerepe lehet ebben az egészben... Egyébként világméretű járványra én sem számítok jelen pillanatban, de ki tudja mi a valós helyzet és hány országban van már jelen és mikor lesz meg rá az ellenszer. Én már nem lepődnék meg semmin. :)
#25
24#
Talàlò nagyon az idèzett mondat, van benne valami!
Talàn a rès a pajzson az lehet ebben az esetben, hogy a higièniàra ügyelni kellene. Denevèreket, kutyàkat, kìgyòkat enni ki tudja hogyan elkèszìtve... Talàn bosszù a termèszettől ez a vìrus, hiszen ahogy sokszor kìnozva kivègzik a szerencsètlen àllatokat az is megèr egy misèt. Főleg annak tükrèben mondom ezt, hogy vèdem őket ott ès ahol tudom! Persze nem csak a ferdeszeműek bànnak kegyetlenül velük, nem vagyok vak. Nèha ùgy èrzem, megèrett a bolygò egy intenzìvebb megtisztulàsra. Egyèbkènt nem szàmìtok jelentős mèrtèkű vilàgjàrvànyra. A karantènok sokat segìthetnek ez ügyben. A gazdasàgi vesztesèg egy màsik törtènet.
#24
"Amiről azt gondoltad, hogy a legbrutálisabb aspektusa a vírusnak, arról derül ki, hogy az a rés a pajzson. És szereti a gyengeségeit erőnek beállítani."

Idézet a WW Z ből.
#23
#6: "Mèg a vègèn TLOU 2 lesz élőben sràcok. :/"

Csak a játék megjelenéséig ne következzen be, utána már lesz@rom.:D
#22
SLi
#20: ember, az egy paródia oldal...
#20
#1: Nem csak a kamu oldalak kéne börtönre ítélni, hanem azokat is akik megosszák. Ha egy technikai világban jártas ember komolyan osztogat ilyet, akkor mit várunk egy átlag pistától?
#19
YanezModerátor
#18: Rosszabb esetben akár 1 évbe telhet mire meglesznek a tökéletes védőoltások.
#18
#9: Jelen pillanatban 2800 hivatalosan számontartott fertőzött van. Úgy, hogy a valós számokat nem ismerjük, Kína nyilván addig kozmetikázza a számokat ameddig csak tudja. Ha tényleg veszélytelen lenne, nem vontak volna karantén alá egy 10 milliós várost, és nem álltak volna neki felhúzni egy külön kórházat, csak emiatt, pár nap alatt.
Egy 10 milliós város elvágása a külvilágtól rengeteg pénzbe kerül, az iszonyú nagy gazdasági kiesésről nem is beszélve. Gyakorlatilag az utcára sem lépnek az ottani lakosok, több millióan tették le a munkát.
Talán talán még lenne is ráció abban hogy a védőoltások eladásából akarják megszedni magukat. A kérdés már csak az, hogy mikorra lesz védőoltás, ha a vírus azonosítása óta, vagyis 1 hónapja nem sikerült létrehozni...és mire sikerül, addig hány várost kell még lezárni, hány millióan, hány 10 millióan esnek ki a termelésből. Csak Kínáról beszéltem eddig, az is kérdés hogy a védőoltás létrehozásáig hány országban játszódik le ugyanez, szintén több millió emberrel.

Szó sincs az emberiség kipusztulásáról, de elég sok összetevős azért ez, és minél tovább húzódik, annál kevésbé tűnik "megtérülő biznisznek".
#17
#11: Erről nem is hallottam még.
#15
#14: Kurva jó lenne felülemelkedni a kibaszott jelentéktelen problémáinkon. Tiszta víz van amit igyunk, van amit együnk. Fűtött házban lakunk, van aki szeret, van családunk, testévünk, barátaink, alapvetően a világtörténelem legbékésebb időszakában élünk minden gusztustalanságával együtt is, egészségesek vagyunk. Kurvára megvan igazából mindenünk és szomjúhozzuk, hogy legyen már egy kicsit szarabb, mert ha nem tudunk valami miatt panaszkodni, nem kerek ez a kurva világ. És amíg ezen alapvetően nem tudunk változtatni, addig a fosra leszünk vevők. És azt is fogjuk kapni.
#14
#13: Az a baj, hogy csak az ilyen szélsőséges hírek jutnak el az átlagemberhez, pl. mint volt ez a Norbi-hír, tökömet sem érdekli a véleménye, meg ő maga sem, mégis minden portál vele foglalkozott, még több embert ért el, és elérte a célját egy fa**sággal.
Sajnos nem, nem vagyunk értelmes faj.
#13
#12: Mondjuk ez attól is függ milyen betegségről és milyen aspektusból nézzük. Nagyon sok betegségnél maga a tünet okozza a kellemetlenséget, a betegség maga egyébként nem életveszélyes. Szintén sok gyógyíthatatlan betegségnél a tünetek kezelése jelentősen hozzájárul az életminőség javulásához.

Társadalmi szempontból pedig a megelőzés lenne a legjobb, mert az szinte mindig olcsóbb mint a kezelés maga. így állami szempontból az "üzleti megfontolás" az lenne, ha abba fektetnének.

Általában:

Kurva felelőtlen az a hozzáállás is, hogy "ez megint csak hisztériakeltés, hogy ellehessen adni védőoltásokat". Persze. Nyilván jövedelmező egyeseknek. De ugye nem kell mondjam azt, hogy milyen legyőzöttnek hitt betegségek kerültek megint fel a palettára azért, mert "pár" idióta szülő kitalálja, hogy "a védőoltással csak meg akarják betegíteni a szegény kicsikémet" és társai. Aztán pislogunk itt Romániában is (és fejlett országokban is...) pl. a kanyaró és egyéb járványok miatt. Nyilván nem kell elhinni mindent ami a sajtóban van, de azért alufólia sisakokat sem kell otthon gyártani és minden mögött Soros-karvaj-amerika-orosz-ufó összeesküvést látni.
#12
Üzleti megfontolások miatt rengeteg dolognál a gyógyszerekkel a tüneteket kezelik / enyhítik. Mert abból több a pénz mintha a kiváltó okra mennének rá.
#10
#7: Én inkább aggodnék a pár hónapja megjelent teljes antibiotikum rezisztes baktérium miatt. (most így nem emléxem, de valami teljesen hétköznapi kór mutációja)
Eddig minden beteg eldobta kanalat akiben kimutatták.
Pár hete volt a sajtóban aztán jó hamar el is tüntette ez a mostani hiszti.