A Resistance nem része a Resident Evil-kánonnak

  • Írta: gorien
  • 2020. január 28.
  • Hír
Link másolása
Ha valaki aggódott amiatt, hogy a Resident Evil 3 remake mellé érkező Resistance című multis lövölde hol helyezkedik el a sztoriban, nem kell tovább agyalnia. Magától a Capcomtól érkezett a válasz, hogyan is viszonyuljunk a spin-off játékhoz.

Április 3-án fog megjelenni a Resident Evil 3 remake-je, amellyel egy csomagban adják a Resistance elnevezésű, aszimmetrikus multis lövöldét. Mivel a játék több ismerős helyszínt és karaktert is felvonultat, talán fejtörést okozhatott, hogy mégis hol helyezkedik el a Resident Evil történetében.

Peter Fabiano, a Resident Evil 3 producere, az Official PlayStation Magazine-nak adott interjút, amelyben tisztázta a helyzetet. A válasz röviden: a Resistance nem a Resident Evil-kánon része. Ahogy a GamesRadar online szemlézésében olvasható, a spin-off játék csupán kiegészítés, esély arra, hogy a barátainkkal együtt küzdjünk meg Raccoon City szörnyeivel.

Annyit azért hozzátett Fabiano, hogy a két játék összekapcsolásának tematikus oka van: a menekülés érzete. Ahogy a Resistance főhősei is az életükért futnak, úgy a Resident Evil 3 eredeti japán alcíme is Last Escape (Utolsó menekülés) volt.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...