HWSW: A YouTube keresztbe tett a Twitchnek

  • Írta: Shifty
  • 2020. január 29.
  • Hír
Link másolása
Három jelentős játék meccseinek streamingjét szerezte meg a Google platformja, amellyel idén még tovább növelheti a streamelt órák és a megtekintéseinek számát, ezzel pedig újabb csapást mérhet a Twitchre.

A YouTube a hagyományos videómegtekintések jelentős szereplője, amelynek nagy részét jelenleg is a gaming tartalmak adják. Az utóbbi időben a platform emellett látványosan elkezdett teret hódítani magának az e-sport közvetítések piacán. Egy múlt heti bejelentés szerint három különböző bajnokságot, a Call of Duty League-et, az Overwatch League-et és a versenyszerű Hearthstone-mérkőzéseket innentől kezdve csak a YouTube közvetítheti élőben, a konkurens Twitch helyett.

A megszerzett mérkőzések eddig is jelentős megtekintést hoztak a videós szolgáltatásoknak, az Overwatch League élő meccseit 313 ezren követték 2019-ben egy átlagos perc alatt a Nielsen adatai szerint, ami 18 százalékos növekedés az egy évvel ezelőttihez képest. A Call of Duty League új márkának számít, de elődje, a Call of Duty World League mérkőzései 2,7 millió megtekintett órát hoztak a Twitchnek. Mostantól pedig a YouTube fogadja ugyanezt a nézőközönséget a tervek szerint, amellyel tovább tornássza a tavaly megkezdett lendületet a streaming közvetítésekben (lásd a Streamhatchat ábráját).

Érdekelnek a további részletek? Irány a HWSW!

9.
9.
Cooper911
#8: +1 Anno a szülők mindig azon izgultak, hogy le ne maradjanak egy TV műsorról. Most amikor mindent lehet on demand nézni, nehogy már azon izguljak, hogy lemaradok a live-ról :D Ok tudom a live más, mert ott hozzá is tudsz szólni, de az meg pont nem érdekel.
8.
8.
user101
Hihi, én meg lesz@rom az összeset és YT-videón nézem vissza az összeset :))) Már ami érdekel...
6.
6.
strike19
#2: Én meg úgy vagyok vele hogy jöhetne még valami újabb Stream-elős honlap.
Annyira monopol helyzet van a piacon.
Youtube, Twitch, Mixer.
Zene Stremelésben. Jó formán Spotifly egyed uralom van. Lohol mögötte a Tidal.
De a többi stream szolgáltató nem kap hardware támogatást.
Konkrétan Spotifly-al támogatott házimozik és zenelejászók vannak.
Deezer miért nincs ?
5.
5.
PaprikaJancsi
Én most Mixer-t nézem egy ideje, miközben Switch-en nyomok valamit. Én azt kedvelem leginkább, jobb felület, okos feature-ök, de azt a késztetést már nem nagyon érzem, hogy leülljek nézni csak úgy magában egy streamet.
4.
4.
NECROSMOKE
Nekem is a YT jobban bejön, mint a Twich.
Mindig ezt használom. A stream is könnyen kezelhető.
3.
3.
0Hagyma0
Nekem van egy kicsi, kétezer feliratkozós youtube csatornám, ahol streamelek, videózok. Annak ellenére, hogy meló mellett csinálom, hobby szinten, mindig bántott, hogy a YouTube elengedi a gaminget. Remélem, hogy ez egy változás első megjelenése.
2.
2.
Drukkolok a Youtube-nak, vagy ne? Nem vagyok corporate agent, de én igazából a Twitch oldalt kvázi sosem használtam. Valahogy nekem megmaradt a Youtube az online videó felületnek. Az első élő közvetítést, amit néztem, is ott néztem. Tudom, hogy ugyan úgy lehet nézni máshol is, pl Twitch-en, de nem tudom miért, én életemben talán egyszer, vagy kétszer voltam azon az oldalon. Ebből a szempontból nekem jobb, ha yt-on van minden, lehet, hogy az érdeklődési körömnek megfelelően betol javaslatnak pont jókor egy engem érdeklő tartalmat.

Milyen kár, hogy az ilyen League of Legends és hason lovak nem érdekelnek.
1.
1.
medson
Eddig nem is halottam erről a free fire ről, bele néztem.. te atya úristen..
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...