Még mindig a PS VR a legnépszerűbb VR-headset

  • Írta: sirdani
  • 2020. január 29.
  • Biznisz
Link másolása
A SuperData elemzőinek hála friss infók érkeztek a VR-piac év végi teljesítményéről. Noha még mindig a Sony áll az élen, már a Valve Index sem elhanyagolható tényező, és tarolnak az all-in-one VR-szemüvegek is.

2019 utolsó negyedében izgalmasan alakultak a VR-eszközök közötti csatározások. Október, november és december során a Sony magabiztosan őrizte meg a toplista első helyét a közel 338 ezer eladott PlayStation VR headsettel, a második helyet már a kábelek, PC-k, konzolok és külső kamerák nélkül működő standalone VR-eszközök szerezték meg, egészen pontosan az Oculus Quest, a maga 317 ezer eladott példányával.

A lista legérdekesebb szereplője azonban a harmadik helyen bukkan fel a Valve Index képében. A korábban közzétett eredményekből tudni lehet, hogy október elejéig összesen 46 ezer Valve Index talált gazdára, amit aztán 2019 utolsó negyedéve további 103 ezer eladott egységgel növelt meg. Ez az eredmény ráadásul még magasabb lett volna, ha időközben a Valve készletei nem fogynak ki világszerte.

Annak ellenére, hogy az eszköz meglehetősen új, és egyáltalán nem számít olcsónak (Base Station 2.0-val és kontrollerekkel az ezer dollárt is átlépi az ára), a vizsgált hónapban maga mögé utasította az összes PC-s VR-headsetet. A siker mögött az elemzők szerint a Half-Life: Alyx bejelentése áll, melyet egyébként mindenki ingyen meg fog kapni, aki rendelt a Valve Indexből.

A negyedik helyet a Oculus olcsóbb all-in-one megoldása, vagyis az Oculus Go szerezte meg 84 ezer eladott példánnyal, amit szorosan követett a hagyományosabb felépítésű, ám minőség terén részletesebb és folyékonyabb látvánnyal kecsegtető Oculus Rift S, melyből 71 ezer szett talált gazdára.

A 2020-as év egyébként izgalmasnak ígérkezik a VR-eszközök párviadalában; mivel a PlayStation 4 az élettartamának végéhez közeleg, a PS VR eredményei aligha lesznek továbbra is ilyen kimagaslóak. Eközben pedig egyre nagyobb igény mutatkozik a standalone headsetekre, amelyekkel a HTC árcsökkentéssel, a Valve pedig a márciusban megjelenő Half-Life: Alyxszel veszi majd fel a harcot.

9.
9.
Caleon
Én is szeretném most már kivárni a PS5höz egyszer majd érkező VR-t. Focus on You és Everybody's Golf VR miatt majdnem vettem.
7.
7.
Darksiders84
Elhiszem jó hallani. Ez a AstroBot egész ötletesnek tűnik. Egyenlőre mondhatom hogy tele vagyok még befejezendő el nem kezdett címekkel főleg hogy karácsonyra vettem Xbox One-t Game Pass Ultimate-tel van bőven miből válogatni és még az a rohadt Apex Legenda is visszaránt mindig.
6.
6.
Geribácsi
#5: Én nagyon szkeptikus voltam, de mióta megvettem a játékidőm felét ott töltöm.
Dirt VR óta minden más autóversenyes játékot dobtam.
Bármelyik FPS "pl. Skyrim, Borderlands 2, Resi" egész más értelmet nyer. Ezek azok a stílusok amikben az "ott vagyok, basszus" sokkolóan frenetikus élményt ad.
Azt nem gondoltam volna hogy egy 3d-s platformer is ennyivel jobb lehet VR-ben, de az AstroBot óta ezt is beláttam.
5.
5.
Darksiders84
#4: Nekem nem volt még lehetőségem pedig megnézném mondjuk Playitt-en akartam de rohadt hosszú sor volt. Viszont tényleg az terjedt el hogy elsőre hányás rosszullét de nem hiszem hogy mindenkinél és hogy ezért nem venné aki nem próbálta hanem egyszerűen nem érdekli vagy nem ér annyit neki mint nekem se hiába vagyok rá kíváncsi inkább megveszem az új konzolt mint ezt a kiegészítőt pedig biztos élmény. Majd talán egyszer ha sikerül kipróbálnom.
4.
4.
Geribácsi
Az emberek nagy része két csoportra osztható:
Aki próbálta a VR-t és aki fikázza.
1.
1.
Obi Wan Kenobi
Crytek jön ezt is ekézni, mint az EGS-t.

3,2,1
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...