Szárnyalnak a Nintendo Switch eladásai

Befutott a Nintendo legfrissebb üzleti jelentése, a japánoknak pedig nincs semmi okuk a panaszra. A lassan hároméves Switch több mint 50 millió példányban talált gazdára, a hozzá fejlesztett exkluzív címek pedig tavaly is jól muzsikáltak.

Habár semmiképp sem tekinthetjük már a Nintendo Switchet friss és új konzolnak, az aprócska gép eladásai mégsem hanyatlanak - épp ellenkezőleg! A japán vállalat legfrissebb üzleti jelentése szerint világszerte 17,74 millió Switch talált gazdára a legutóbbi üzleti év első háromnegyede során, vagyis 2019 áprilisa és a naptári év vége között.

Ebből közel 11 millió az ünnepeket megelőző negyedévben kelt el - nem is csoda ez, hiszen a számos nagyszerű exkluzív mellett tavaly ősszel jelent meg a Switch Lite is, amely a mindössze pár hónapot felölelő piaci jelenléte alatt 3,24 milliós példányszámban talált gazdára. Ami pedig a Switch eddigi összesített adatait illeti, a jelentés szerint több mint 52,48 millió darabot adtak el belőle 2017 márciusa óta. Ezzel a hibridkonzol beelőzte a Super Nintendo Entertainment Systemet (és a spekulációk szerint a jelenlegi konkurens Xbox One-t is), és már a NES 61,91 milliós eladásai mögött lohol.

Rengeteg Switch-játék fogyott tavaly is, több mint eddig bármikor. Összesen körülbelül 123,13 millió szoftver talált gazdára, közülük pedig egy sem volt olyan sikeres, mint a Pokémon Sword & Shield. A párban érkező játék nemrégiben, november 15-én került piacra, de ez a rövid idő elég volt ahhoz, hogy az év legsikeresebb Switch-címévé váljon a maga 16,06 milliós eladásaival. Érdemes megemlíteni, hogy a Nintendo háza táján is egyre nagyobb teret nyer a digitális piac. A Switch online áruháza 48,3 százalékkal több bevételt hozott az előző évhez képest.

9 komment - szólj hozzá!