Szárnyalnak a Nintendo Switch eladásai

  • Írta: szlav
  • 2020. január 30.
  • Biznisz
Link másolása
Befutott a Nintendo legfrissebb üzleti jelentése, a japánoknak pedig nincs semmi okuk a panaszra. A lassan hároméves Switch több mint 50 millió példányban talált gazdára, a hozzá fejlesztett exkluzív címek pedig tavaly is jól muzsikáltak.

Habár semmiképp sem tekinthetjük már a Nintendo Switchet friss és új konzolnak, az aprócska gép eladásai mégsem hanyatlanak - épp ellenkezőleg! A japán vállalat legfrissebb üzleti jelentése szerint világszerte 17,74 millió Switch talált gazdára a legutóbbi üzleti év első háromnegyede során, vagyis 2019 áprilisa és a naptári év vége között.

Ebből közel 11 millió az ünnepeket megelőző negyedévben kelt el - nem is csoda ez, hiszen a számos nagyszerű exkluzív mellett tavaly ősszel jelent meg a Switch Lite is, amely a mindössze pár hónapot felölelő piaci jelenléte alatt 3,24 milliós példányszámban talált gazdára. Ami pedig a Switch eddigi összesített adatait illeti, a jelentés szerint több mint 52,48 millió darabot adtak el belőle 2017 márciusa óta. Ezzel a hibridkonzol beelőzte a Super Nintendo Entertainment Systemet (és a spekulációk szerint a jelenlegi konkurens Xbox One-t is), és már a NES 61,91 milliós eladásai mögött lohol.

Rengeteg Switch-játék fogyott tavaly is, több mint eddig bármikor. Összesen körülbelül 123,13 millió szoftver talált gazdára, közülük pedig egy sem volt olyan sikeres, mint a Pokémon Sword & Shield. A párban érkező játék nemrégiben, november 15-én került piacra, de ez a rövid idő elég volt ahhoz, hogy az év legsikeresebb Switch-címévé váljon a maga 16,06 milliós eladásaival. Érdemes megemlíteni, hogy a Nintendo háza táján is egyre nagyobb teret nyer a digitális piac. A Switch online áruháza 48,3 százalékkal több bevételt hozott az előző évhez képest.

4.
4.
dvs00
Csak már jöhetne a Pro, mert erősen elkél az erősebb hardver, mert vicc, hogy 30 fps-ről még droppol meg a házon belül készült játékuk a Zelda is
2.
2.
mestermagyar
Wii U? OOh Weee! Alig várom hogy az emulátor használhatóvá váljon.
1.
1.
Norbiii
Nekem is van már egy. :) Akinek nem volt Wii U, annak duplán nagy dolog lehet, viszont én több Wii U-s címmel játszottam, ami kijött Switchre, és azok helyett nem jöttek új részek, folytatások....Plusz abban sem vagyok biztos, hogy a Switch többet tud a Wii U-nál, pl nem lehet egyszerre tévén és tableten játszani, de összességében szerintem egy jó konzol, talán még forradalmi is. Csak ugye játszanék egy Donkey Kongot, Mario Kartot, de az van Wii U-ra, Switchre meg ugyanazt adták ki. Ami jó, hogy több multis játék jön, és már sok játék van rá.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...