Microsoft: nagyot estek az Xbox-részleg bevételei

Végéhez közeledik a jelenleg futó konzolgeneráció, ez pedig az eredményekre is hatással van. A Microsoft aktuális negyedéves beszámolója szerint nagyon nagyot zuhantak az Xbox-részleg bevételei.

A Microsoft is megtartotta a második negyedéves pénzügyi beszámolóját, amiből kiderült, hogy a játékrészleg komoly veszteségeket könyvelt el. Ez a kiesés azonban nem nagyon rázta meg a redmondiak előző negyedéves eredményeit. A beszámoló szerint a teljes cég 36,9 milliárd dollár bevételt ért el, ami 14 százalékos növekedést jelent, és amiből a profit 11,6 milliárd dollár.

A játékrészleg már nem büszkélkedhetett ilyen eredményekkel, így 21 százalékos zuhanás jellemezte az előző negyedévet, ami nagyjából 905 millió dollár mínusznak felel meg. A Microsoftot nem érte váratlanul a hatalmas esés, szerintük a karácsonyi árleszállítások és az amúgy is kisebb kereslet miatt csökkentek a bevételeik - így például a hardveres eladások 43 százalékkal estek vissza.

Nem teljesítettek jól a különböző tartalmak és szolgáltatások sem, itt ugyanis 11 százalékos csökkenés történt, ami nagyjából 295 millió dolláros kiesést jelent. Mat Piscatella, az NPD elemzője szerint ez a Fortnite-ból származó bevételek csökkenésének vagy a gyengébben teljesítő Red Dead Redemption II-nek tudható be.

Eközben az Xbox Live-előfizetések száma még tovább emelkedett. Pontos adatunk nincs, ahogy arról sincs információnk, mennyien fizetnek elő az Xbox Game Passre, de a pénzügyi beszámolón elhangzott, hogy az előző negyedévben megduplázódott az előfizetők száma.

101 komment - szólj hozzá!