Idén nem kapunk új Switch-modellt

A Nintendo pénzügyi helyzetjelentését követő befektetői konferenciahíváson derült ki, hogy a találgatásokkal ellentétben a cég nem ad ki új Switch-modellt idén, továbbra is az alapgép és a Switch Lite támogatására fókuszál majd.

Régi pletyka már, hogy a Nintendo az alap Switch és a Switch Lite mellé egy valamivel drágább, de erősebb modellt is piacra dobna, azonban erre idén biztosan nem kerül sor. Ez a Nintendo legutóbbi pénzügyi helyzetjelentését követően derült ki, ahol a vállalat elnöke, Shuntaro Furukawa szögezte le, hogy nincs tervben új Switch-modell az idei évre.

Ami érdekes, hogy épp az év elején hallottunk olyan pletykákat a tajvani DigiTimestól, miszerint a Nintendo a negyedév végén egy új Switch-modell gyártásába vág bele, amely magnéziumötvözet borítással és új procival érkezik majd az idei év közepén. A fenti nyilatkozat ennek ellentmond természetesen, ha van is valóságalapja a DigiTimes híreinek, akkor legfeljebb olyan vérfrissítésről lehet szó, mint amit tavaly is végrehajtott a Nintendo. (A DigiTimes egyébként sosem állította, hogy az új modell a sokat pletykált "Pro" lenne.)

Egyedi festésű gépekkel persze idén is szolgál a cég, az Animal Crossing-rajongókat például a mellékelt képeken látható masina várja majd március 13-tól a boltokban.

22 komment - szólj hozzá!