Távozik a Rockstar Games egyik alapítója

Dan Houser nemcsak alapítója volt a Rockstar Gamesnek, hanem executive producere és írója is számos sikercímüknek. A Red Dead Redemption II után szabadságra ment, most pedig távozik is a vállalattól.

Sam és Dan Houser három társukkal együtt 1998-ban alapították a Rockstar Gamest, amelyet valószínűleg keveseknek kell bemutatni. A Grand Theft Auto-sorozat, a két Red Dead Redemption vagy az L.A. Noire (csak néhány játékukat említve) méltán öregbítette a fejlesztők hírnevét. A Houser-testvérek története most fordulóponthoz ért: Dan Houser távozik a vállalkozástól.

Sam Houser (balról az első) és Dan Houser (balról a harmadik) a British Academy Games Awardson

A fiatalabb Houser visszavonulását a Rockstar Gamest tulajdonló Take-Two tette nyilvánossá. Mint írják, Dan Houser már 2019 tavaszán elment egy hosszabb szabadságra, nem sokkal a Red Dead Redemption II megjelenése után, és március 11. lesz az utolsó napja a vállalatnál. Houser, amellett, hogy a Rockstar Games alelnöke volt, számos játékuk létrehozásában segített executive producerként és íróként is. Többek között a GTA V, a Red Dead Redemptionök, a Max Payne 3 és az L.A. Noire forgatókönyvén is dolgozott.

Dan Houser további tervei még nem ismertek, annyi azonban bizonyos, hogy Sam Houser nem követi – ő marad a Rockstar elnöke.

11 komment - szólj hozzá!