Phil Spencer: a Google és az Amazon a konkurencia

Egyre világosabbá válik, hogy a Microsoft a felhőben látja a videojátékok jövőjét. Az Xbox feje, Phil Spencer elárulta, hogy a Sony és a Nintendo helyett a későbbiekben a Google és az Amazon lehetnek a Microsoft valódi konkurensei.
  • Írta: szlav

Kommentek

#89
#86: :D
#88
#87: :D
#86
#85: Áh dehogy nem kell ide pony felvonulás. Épp elég szórakoztató ahogy az ms-nek sztriptizelsz. Tessék még dugok is egy ezrest a bugyidba te kis! XD
#85
#84: Na, már alakul a dolog, még megvárjuk kamgecam alregjeit és utána tarthattok egy Sony Pony felvonulást. XD
#84
#66: Akad itt még egy ember aki egyetért a komával. Mindent elmondtál mehetünk haza. :) +1
#83
#82: A második bekezdéstől a #80-asnak szól.
#82
#79: Szerintem egyik cég sem csinál semmit emberbaráti szeretetből, pláne nem az MS. Ez csak üzlet, a jelenlegi konzolpiaci részesedése mellett az Xbox-nak szüksége van a Sony és a Nintendo felhasználókra, hogy életben tartsák a játékok online közösségeit.

Elolvastam a többi részét is, és leírtam miért nem értek vele egyet. Az, hogy te ehhez nem tudsz hozzászólni, és csak egy 4 éves cikket szajkózol, ami végig csak azt ismételgeti, hogy talán meg lehet az a te problémád, nem az enyém.

"Egyébként bájos a szelektív angol fordításod, a "might be" mint találgatás és a "large part of it" mint legfőbb kérdés :D"
Te jó ég, alacsonyak veled kapcsolatban az elvárásaim, de mindig sikerül magad alul múlnod... Egyrészt nem tükör-fordítani akartam a részeket, másrészt azok a részek tényleg azt jelentik amit leírtam.
A "might be" és a "could be" (ami szintén szerepel abban a szakaszban) szó szerint azt jelenti, hogy "talán" és "lehet". Azt pedig amikor valaki azt mondja, hogy "talán ez vagy lehet az volt valaminek az oka" azt úgy hívjuk, hogy találgatás.
A "large part of it" kifejezés pedig azt jelenti, hogy "[valaminek] a nagy része". Tudod ha azt mondjuk, hogy 'A' nagyrészt 'B' miatt történt akkor az szinonimája annak, hogy 'A' bekövetkezésének legfőbb oka 'B'.
Pfú, mintha egy óvodással beszélgetnék...

"Sajnos nem vagyok pszichoterapeuta."
Ami ennél sokkal szomorúbb, hogy a jelek szerint érettségizett sem vagy...
#81
Jó irány ez az MS-től, ha legyőzni nem tudja a vetélytársait, akkor ki kell szállni és más úton haladni. Ideje volt belátni ennyi év után.
#79
#78: Azért nem hiszem hogy azt gondolod hogy ez az "emberbaráti szeretetből" fakadt.... azért grál lovag se legyen már az MS-ből :)
#78
#77: Igen, az egy durva tévedés volt részedről.

"Part of it might be technical"
Ezt úgy hívják, hogy találgatás. Mint olyan full-stack developer aki nap mint nap foglalkozik online szolgáltatásokkal, biztosíthatlak, hogy ha egyszer a kliens szoftverek (játékok) elkészültek akármennyi platformra, akkor a szerveroldalt az már nem érinti, hogy a kliens hardware milyen technikai sajátoságokkal rendelkezik. Ezt hívják absztrakciónak és nem mai találmány.

"But a large part of it was surely business-related"
Na és itt van az igazság, a legfőbb kérdés a dologban az akarás.
#76
#75: Szerintem a normális hangnem helyett inkább egy nívót kellene megpróbálnod megütni, mert egy alig 20 soros szövegben ennyit tévedni szerintem olimpiai rekord.
#74
#68: A MS-nél amúgy nem tudom,hogy ki nevezi ki az embereket,mert más cég ennyi és ilyen kaliberü rossz döntésbe simán belebukott volna.Ha nem lesznek legalább ideiglenesen konzol exkluzívok a játékaik,akkor szerintem bukta lesz ez az új konzol.
Mondjuk megmondom őszintén,hogy sok embert azért nem értek,mert lényegében ezekkel a húzásokkal pénzt spórolnak a játékosoknak.Az abszolút felhasználó ellenes hozzáállásból,a MS lett a piac jó feje.Azon játszol a szaraikkal,amin akarsz,ott a game pass,a MCC van Steam-en is.A Sony is elkezdett nyitni a PC felé,de még mindig szerintem az a cég,ami a leginkább megosztja a játékos közösséget.
Amúgy a legtöbb csapat valóban valami indie retek,de azért akad köztük kincs is.Szerintem az Obsidian elég jó csapat,a Ninja Theory se rossz,csak nem igazán volt anyagi finanszírozásuk.Az a nagyobb kérdés,hogy tudnak-e mit kezdeni velük.
#73
#72: Outer Worlds*
#72
#68: "bc addig is volt"
A bc 1 évvel Phil színre lépése után indult.

"game pass 2017-18-ra lett olyan, amire már lehet büszkének is lenni (2014-ben vette át Phil)"
A Game Pass 2017 közepén indult.

"crossplatform kísérletek voltak korábban is, az, hogy ez ebben a genben úgy ahogy meg tudták oldani, jelentősen köszönhető technológiai háttérnek is (egyszerűen alkalmasabbak a jelen gen vasai mint az előzőké)"
Ez nettó hülyeség, egyrész ilyen mértékű és ennyire eredményes próbálkozás sosem volt, másrészt az egésznek semmi köza ahhoz, hogy milyen vason futnak. A cross-platform-hoz csak a szándékra és az online szolgáltatások (Live, PSN, PC) összekötésére van szükség.

"új játékstúdiók többsége pedig sajnos erős középszar kategória, vagy legalábbis egy jó indie fejlesztő legfeljebb, akiktől kimagaslóan minőségi, system seller kvalitású játékokat nem igen lehet elvárni"
Az ugye megvan, hogy a sok Sony stúdió java része is így kezdte, vegyük példának az általad kedvelt Days Gone fejlesztőit akik első alkotása a ritka szar Bubsy 3D volt.
Ehhez képest Outer Wilds vagy a Hellblade fejlesztőit "középszar kategória"-nak nevezni elég kettősmércére utal, na nem mintha meglepne.

#69: Sejtettem, hogy ti jól meglesztek mert mind a ketten a 0 tény, maximum fanboy érvelést szeretitek :D
#71
#70: Egy dologban biztos vagyok, hogy minden fronton az Azure felé terelik az embert. Hol gyorsan hol lassan. Mi fejlesztőkörnyezetben már Azure DevOps-ban megyünk, a gaming se kerülheti el a sorsát. Egy generáció még van a konzolban, de a cloud szolgáltatásban van az igazi pénz. És nem kell hw-vel “szarakodniuk”, mert azzal csak nyűg van.
#70
#66: 01: Ez teljesen egyértelmű, az elmúlt 1-2 évben azért vettek meg 6 játékfejlesztő céget és alapítottak egy újat, hogy így mostmár 13 stúdió főzzön nekik kávét...

02: Még jó, hogy több nyilatkozatban is kijelentették, hogy a Series X-et és a PC-t tartják a fő irányvonaluknak, a streaming csak egy kiegészítő szolgáltatás azoknak akik igényt tartanak rá.

03: Az a cikk már több mint egy éves... akkoriban a Game Pass alig egy éve volt jelen a piacon csak Xbox One-ra volt elérhető és feleannyiba került mint az akkor már 5 éve kint lévő PS Now. Az lett volna a durva ha az nem termel több bevételt...

"még jobban erősíti majd a PC szektort"
Nem tudom feltűnt-e de az elmúlt években az MS tudatosan erősíti a PC piacot.

"még ha veszteséget is termel ( a gaming részleg )"
Kár, hogy a gaming részleg összeségében évről évre profitot termel.

"a 360 """""sikere""""" többszörösen bizonyítottan a törhetőségen alapult..."
Az megvan, hogy a 360 eladásia alig hoztak profitot? Viszont a 360 idejében az MS rekord bevételt termelt játékeladásokból és főleg a Gold előfizetésekből. Tudod, ezek azok a dolgok amikre nem költenek a tört konzolosok... De mondjál még ilyen vicceseket, mert roppant szórakoztató. :D

Szerintem a szomorú tény az az, hogy neked a sorokig nem sikerült ellátnod, nemhogy mögé...