Zombie Army 4 - rémálomba illik ez a PS4-es feature

Habár a DualShock 4 beépített hangszóróját általában csak a PlayStation 4 exkluzívjai használják ki igazán, akad néha egy-egy multiplatformos cím, ami meglep minket. A Zombie Army 4 valószínűleg sok játékosra a frászt hozza majd.

Őszinte leszek, csúnyán megkésve szántam magam arra, hogy befektessek egy PlayStation 4-re, cserébe viszont a jelengenerációs konzolon a Horizon: Zero Dawn az első játékaim egyike lehetett. Az elejétől a végéig imádtam Aloy kalandját, de amikor a főhősünk Focus-ketyeréje a kontroller hangszórójából kezdett csipogni, szinte reflexszerűen ugrottam az opciók közé, hogy kikapcsoljam ezt a funkciót, ettől a perctől kezdve pedig vissza sem néztem rá.

Micsoda remek döntés volt ez! Biztos vagyok benne, hogy falra másztam volna, ha a Death Strandin túrája alatt a kontrolleremből sírt volna a BB, arra pedig komoly pénzt mernék tenni, ha éjszaka egy gyors pisiszünet után, teljesen gyanútlanul meghallottam volna, hogy mit művel a Zombie Army 4, akkor másnap minimum a kardiológián ébredek.

Nevezzük easter eggnek vagy fícsörnek, de a végszó az, hogy a Rebellion jó ötletnek találta, hogy a DualShock 4 zombihangon, hörögve hívjon minket játszani, ha netán félretesszük a kontrollert egy rövid időre. Hálás vagyok azoknak a szerencsétleneknek, akik még azelőtt dokumentálták volna az esetet, mielőtt a saját bőrömön tapasztaltam volna ezt - be kell vallanom, poénnak tényleg jópofa az ötlet, de örülök, hogy mégsem kell felgyújtanom a lakást egy lidércnyomás alatt lévő kontroller miatt.

A Zombie Army 4: Dead War egyébként néhány napja megjelent PC-n, Xbox One-on és persze PlayStation 4-en - a launch trailert erre találjátok!

4 komment - szólj hozzá!