Csökkentek a Take-Two bevételei 2019 végén

Hiába nőtt robbanásszerűen az igény a Take-Two játékaira a karácsonyi időszakban, a harmadik pénzügyi negyedévben mégis gyengébben teljesített a cég, mint egy évvel ezelőtt.

Egy újabb pénzügyi negyedév végére értünk, és ahogy a nagy cégek megosztják beszámolóikat, képet kaphatunk arról, hogyan teljesítettek a mögöttünk álló évben.

Amint a Ubisoft, úgy a Take-Two Interactive is nyilvánosságra hozta az eredményeit a harmadik negyedévet illetően, amely 2019. december 31-gyel ért véget. Ez alapján az elmúlt három hónapi bevételük 930 millió dollárra rúgott – ez durván 300 millióval kevesebb a tavaly bejelentettnél. Ebből a nyereségük 163 millió dollár a tavalyi 179 millióhoz képest, amely a csökkenés ellenére már szebb arányt mutat.

Kiemelik, hogy a mikrotranzakciókból (avagy „visszatérő vásárlói költésből”) jobban teljesítettek a korábbi évhez képest, ennek az aránya 15 százalékkal nőtt, és az egész bevételük 34 százalékát adja. Ez magába foglalja a játékon belüli valuták és tartalmak, de a DLC-k vásárlását is. A növekedés legnagyobb hajtóereje a Grand Theft Auto Online volt, itt a mikrotranzakciók forgalma 54 százalékkal nőtt.

Strauss Zelnick vezérigazgató szerint a karácsonyi időszakban nagyon megugrott a kereslet a játékaikra, amelyek közül a Red Dead Redemption II-t, a Red Dead Online-t, a GTA V-öt és Online-t, a The Outer Worldsöt, a Borderlands 3-at és a NBA 2K20-at emeli ki.

A jelentésben megemlítik a Cloud Chamber játékstúdió megalapítását, ami a következő néhány évben a BioShock-franchise negyedik részét fejleszti majd. A viszonylag fiatal Private Division palettájáról is szót ejt: 2020-ban várható a Disintegration (a Halo egyik társszerzőjének, Marcus Lehtónak a játéka), valamint a Kerbal Space Program 2. Szót ejt a The Outer Worlds Nintendo Switch-változatáról is, amelyet szintén a 2021-es pénzügyi évben várnak. Ezt eredetileg március 6-án adták volna ki, de a kínai koronavírus-járvány miatt a munkálatait beláthatatlan időre felfüggesztették.

A The Outer Worldsből egyébként kétmillió példányt adtak el eddig, annak ellenére is, hogy az Xbox Game Pass felhasználói vásárlás nélkül is játszhattak vele.

0 komment - szólj hozzá!